Morning call 22-1: Vandaag schiet Draghi zijn bazooka leeg

 

Terugblik gisteren

Voor de 5e dag op rij was de AEX positief. De index eindigde op een nieuwe multi-year high van 441 punten. Het ging echter niet zonder slag of stoot. In de middag werden de markten bestookt met geruchten. Verschillende persbureau’s meldden hoe hoog het bedrag is van het opkoopprogramma dat de ECB vanmiddag pas officieel gaat aankondigen. Bedragen tussen de 500 miljard en 1000 miljard euro werd genoemd. Er ontstond verwarring op de financiële markten en met name tussen half 4 en 5 uur was het onrustig. Het slot was echter op het hoogste punt van de dag. Eind goed, al goed!

Wallstreet had een relatief rustige sessie en eindigde eveneens hoger. Nabeurs presenteerde onder meer EBAY de resultaten. Deze werden goed ontvangen. American Express deed het minder goed na presentatie.

Knipsel

Knipsel

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

Canada verlaagde onverwacht de rente. De US dollar werd om die reden een stuk sterker ten opzichte van de Canadese dollar.

image001

 

De rente in Zwitserland valt verder.

im2

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX zit in de overdrijvingsfase. Een uitbraak boven de stijgende wig. Een zgn. ”overshoot”.

 

aex daily

 

DOW JONES

De dow jones doet het wat rustiger aan dan de Europese beurzen. Het stijgend trendkanaal is in tact. Geen nieuwe toppen bij deze beurs de laatste tijd.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag.

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Een teleurstelling willen we niet.

im1

 

Het wordt een belangrijke dag. De hele financiële wereld kijkt al een tijdje uit naar de bazooka van Draghi. Vandaag zal hij de daad bij het woord moeten voegen. Hij gebruikt zijn laatste redmiddel. De ECB gaat de markten overspoelen met liquiditeiten. Net als de VS en de UK en Japan dat gedaan hebben. Dit alles om de inflatie aan te wakkeren. Om de banken van liquiditeiten te voorzien. Verdere deflatie te voorkomen. En het vertrouwen in de markten te behouden. Het belooft een volatiele middag te gaan worden!

De futures noteren vanmorgen licht hoger.

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort