Morning call 27-1: Beurzen zijn door het dolle heen

 

Terugblik gisteren

Na de verkiezingsuitslag van Griekenland van afgelopen zondag openden de futures zondagnacht zwaar in de min. De beurzen in Azië noteerden lager en de futures voor de Europese beurzen stonden 1-1.5% in de min. Voordat de gong van 09.00 uur had geslagen waren de verliezen echter alweer grotendeels weggewerkt. Het werd de 8e stijgingsdag op rij voor de AEX en de DAX. Bij het slot van de AEX stond er een plus van 1% op 459.14 punten.

Wallstreet had een rustige dag met zeer lage omzetten. De beurzen in de VS eindigden vlak.

 

Marktbeeld

Knipsel

 

 

Kredietbeoordelaar Standard &Poors verlaagde gisteren de kredietstatus van Rusland. De roebel zakte hard. Het land heeft nu de ”junkstatus”.

Griekenland

Na verkiezingen duurt het in Nederland maanden om een nieuwe coalitie te vormen om verder te kunnen regeren. België is zelfs wereldkampioen waarbij het meer dan een jaar duurde om een coalitie te vormen. Griekenland deed het gisteren wat sneller. Na een paar uur was het gepiept. Er is een nieuwe regering.

Er staat inmiddels meer dan 240 miljard euro op de balans van de ECB aan Griekse schulden. De Grieken willen hierover gaan onderhandelen. Het doel van de nieuwe coalitie is om betere voorwaarden voor de Griekse schulden te krijgen. Succes Dijsselbloem!

 

Euro

De euro had gisteren niet te lijden van de Griekse verkiezingen. De euro herstelde een beetje van de klappen van afgelopen tijd.

EUR

 

Olie

De grondstoffenindex blijft bijna dagelijks nieuwe lows neerzetten. De val van olie en aanverwante producten lijkt nog altijd niet klaar.

Knipsel

 

De trends op de beurzen

 

De AEX maakt een loodrechte stijging door.

aex daily

Idem dito voor de DAX.

dax daily

 

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Philips rapporteerde zojuist de jaarcijfers. De winst in 2014 is fors gedaald ten opzichte van 2013. Dit is niet verrassend. De winstwaarschuwing was weken geleden al afgegeven.

De futures voor opening van de Europese beurzen noteren hoger. Gaan we vandaag de 9e achtereenvolgende stijgingsdag voor de AEX meemaken?

 

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort