Morning call 28-1: apple en yahoo! stelen nabeurs de show

 

Terugblik gisteren

Na de vele positieve dagen kwam dan gisteren de een rondje winstnemingen voor de beurzen. De AEX eindigde 1% lager op 454.46 punten. De resultaten van philips werden niet goed ontvangen. Philips was de grootste daler met een min van 5.8%. De olieprijs herstelde enigszins. Fugro en sbm offshore wisten de dag met plussen af te sluiten.

Wallstreet had een slechte dag. De dow jones sloot bijna 300 punten lager (1.65%) en de nasdaq leverde zelfs 2.5% in. Er werden veel resultaten gepresenteerd door grote fondsen die tegenvielen. De dure dollar blijkt veel bedrijven parten te spelen. De stemming was daardoor tot het eind van de sessie gedrukt.

Nabeurs kwamen echter apple en yahoo die beter dan verwachte kwartaalresultaten presenteerden. In de nabeurshandel kregen beide aandelen vleugels. De verliezen van de dag werden in de nabeurshandel ruimschoots goed gemaakt.

 

aapl

 

yahoo

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

Gisteren werd het consumentenvertrouwen in de V.S. bekend gemaakt. Dit cijfer was ijzersterk.

 

cons.conf.

Ook het cijfer van de nieuwe huizenverkopen kwam gisteren uit. Dit cijfer was eveneens veel beter dan verwacht.

 

homesales

 

De trends op de beurzen

AEX

De daling van gisteren heeft het technisch plaatje niet doen veranderen. Het loodrechte trendkanaal van de AEX heeft het nog niet begeven.  De MACD staat op het hoogste punt van de afgelopen jaren. De RSI staat net onder de 70.

 

aex daily

 

DOW JONES

De omzetten waren hoog gisteren; de hoogste tot nu toe dit jaar. Patroon van de dow jones is ongewijzigd. Hogere bodems en lagere toppen sinds dit jaar.

 

dow daggrafiek

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De beurzen proberen de daling van gisteren snel te vergeten. De opening zal overal positief zijn.

 

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort