Morning call 30-1: Wallstreet toont veerkracht

 

Terugblik gisteren

Vandaag is het alweer de laatste handelsdag van de veelbewogen maand januari. Een maand met grote bewegingen en grote verschillen tussen de ene en de andere beurs. Europa heeft een zeer positieve maand achter de rug; in de V.S. was het een mindere maand. De grote valutaschommelingen spelen hierbij parten. De euro leverde afgelopen maand stevig in ten opzichte van de dollar.

Gisteren was het een rustige dag met relatief vlakke koersen. Shell kwam met resultaten die de markt niet bevielen. Het aandeel was de grootste daler binnen de AEX. Unibail rodamco kwam eveneens met cijfers. Het aandeel opende 2% lager maar kon sterk herstellen. Aan het eind van de sessie was het aandeel de grootste stijger met een plus van 3%. De AEX eindigde vlak op een stand van 452.47 punten.

Wallstreet startte vlak maar eindigde euforisch. et verlies van de dag ervoor werd teruggedraaid. Nabeurs was het weer zeer druk met presentatie van resultaten. De meest bekende namen waren gisteren nabeurs:

Knipsel

Knipsel

Knipsel

 

Marktbeeld

Knipsel

 

 

De olieprijs-daling is voelbaar in alle landen. Duitsland heeft voor het eerst officieel dalende prijzen. (deflatie).

 

Duitsland deflatie

 

De grondstofprijzenindex blijft verder dalen. Opvallend is dat goud de laatste tijd een grote outperformer is binnen deze index.

comm

 

De trends op de beurzen

AEX

Het steile trendkanaal is neerwaarts verlaten. De indicatoren staan bovenin. De kopers hebben echter de touwtjes stevig in handen. Van een correctie is geen sprake.

aex daily

 

DOW JONES

Een dag eerder daalde de dow jones onder de MA100 en onder de driehoek. Dit werd gisteren meteen teruggedraaid. Het slot was weer boven de MA100 en terug in de driehoek. Valse uitbraak dus.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda van vandaag: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De resultaten van de bedrijven die gisteren nabeurs resultaten presenteerden, werden over het algemeen positief ontvangen. Dit zorgt voor een positieve stemming vandaag voorbeurs. Europa zal hoger openen. DAX wellicht op een nieuwe hoogste koers ooit!

e futurestanden:

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort