Morning call 3-2: De DAX blijft outperformen

 

Terugblik gisteren

Het was een rustige dag met vuurwerk op het eind. De AEX had een negatieve dag maar kon na een eindsprintje nipt in de plus sluiten. Daar was dan wel de slottik voor nodig. Het slot was 0.08% hoger op 450.76 punten. De oliefondsen waren gewild door een grote stijging van de olieprijs. De DAX deed het een stuk beter dan de AEX en eindigde op een nieuwe all time high met een plus van 1.25%.

Wallstreet had een redelijk vlakke sessie. Het laatste uurtje grepen de bulls kun kans en kwamen met een groot slot offensief. De beurzen in de V.S. eindigden met plussen van 1% en meer.

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

De olieprijs herstelt de laatste dagen. Dead cat bounce of hebben we de bodem gezien en volgt er nu een structureel herstel?

 

a1

 

De nieuwe Griekse minister van Financiën is met een charme offensief bezig om in andere Europese landen zoveel mogelijk steun te krijgen voor het nieuwe beleid wat Griekenland wil gaan voeren. Frankrijk voelt er wel wat voor. Logisch want Frankrijk zit zelf ook in zwaar weer. De slimme Griek slaat Duitsland nog even over om daar een goed gesprek met Merkel te gaan voeren. Ondertussen blijft de lange rente van Griekenland oplopen.

a2

 

De trends op de beurzen

 

AEX

Afgelopen week zagen we een kleine daling na een grote stijging die eraan vooraf ging. De beren zijn niet sterk genoeg. Kansloos eigenlijk. De indicatoren staan bovenin. Een correctie van betekenis komt echter niet op gang.

 

aex daily

DAX

In tegenstelling tot wallstreet hebben de Europese beurzen een zeer goede januari-maand gehad. De DAX was daarbij de sterkste schakel. Ook de maand februari is goed begonnen. De DAX was ook gisteren de sterkste beurs. Alles is inmiddels wel zwaar overbought, maar de kopers zijn nog altijd niet klaar. De bovenkant van het stijgend trendkanaal mag wel als weerstand gezien worden. De DAX mag 10% dalen zonder dat het stijgend trendkanaal in gevaar komt.

dax daily

 

DOW JONES

De dow jones is al een week bezig tussen de MA 100 en 200. Relatief grote bewegingen met veel op-en-neer gestuiter. Gisteren werd de MA200 aangetikt waarna er duidelijke steun werd gevonden.

 

dow daily

 

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren verdeeld. Europa zal wat hoger openen; de futures voor opening wallstreet noteren licht lager.

 

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort