Morning call 4-2: Olieprijzen stijgen weer!

 

Terugblik gisteren

Het was een positieve sessie op de beurzen. De aex stond de hele dag in de plus en eindigde 1.12% hoger op 455.82 punten. De oliefondsen waren wederom gewild. De olieprijs zette de opmars van afgelopen week stevig door en sloot op de hoogste stand van 2015.  De maartfuture voor een vat ruwe olie sloot 7% hoger. Shell eindigde bijna 5% hoger. Beleggers in Akzo namen winst. Het aandeel daalde tegen de markt in met 3%.

De euro won terrein tegenover de dollar. De rust rondom Griekenland wordt hiervoor als reden aangegeven.  De uitslag van de Griekse verkiezingen bleek de low voor de euro te zijn (onder de 1.12 $ ). Gisteren bereikte de euro weer een stand boven de 1.15 $.

 

eur...

 

Wallstreet had er ook gisteren weer zin in. De dow jones eindigde ruim 300 punten hoger. De nasdaq deed het aanvankelijk slecht, maar wist de laatste uren van de handel ook met het positieve sentiment mee te gaan en won uiteindelijk 1%.

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX opende met een gap-up. Dit gap werd niet gedicht. In dit stadium van de trend lijkt het onwaarschijnlijk dat we te maken hebben met een break-away gap. Maar voorlopig hebben de bulls het gelijk aan hun zijde. Na de felle stijging van januari is er geen ruimte om te corrigeren. Kopers zijn er als de kippen bij om de beurzen hoger te zetten.

De indicatoren staan erg hoog.

 

aex daily

 

DAX

De DAX bereikte gisteren een nieuwe hoogste koers ooit. De bovenkant van het stijgend trendkanaal werd zelfs even overschreden. Aan het eind van de handel zakte de dax terug in het kanaal.

Ook hier staan de indicatoren erg hoog. Van een draai is echter geen sprake.

dax daily

 

DOW JONES

Na 2 zeer positieve sessies, is de dow jones weer aanbeland bij de MA50. Patroon van lagere toppen staat er nog bij deze index. Als de MA50 wordt overwonnen lijkt de weg naar boven weer open te liggen.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren vanmorgen hoger. De Europese beurzen zullen licht hoger openen. De futures op wallstreet staan nog licht in het rood. KPN presenteerde zojuist de resultaten. BOLS gaat vandaag naar de beurs. Wie kent het oude BOLS-Wessanen nog?

Nabeurs opent het veel-geplaagde SBM-offshore de boeken.

 

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort