Morning call 5-2: Griekse leningen zijn geen onderpand meer! (ECB)

 

Terugblik gisteren

Het was een enerverende beursdag.  In de morgen kwam het bericht vanuit China dat de Chinese centrale bank  had ingegrepen met stimuleringen om de economie nieuwe impulsen te geven. De economie van China groeit wel, maar het groeitempo is niet hard genoeg. We willen meer, meer meer. Dit bericht kwam nadat de Europese beurzen net aan het dalen waren. De futures stegen direct na deze stimuleringsmaatregelen. De rest van de dag was het relatief rustig voor de Europese beurzen. De AEX eindigde licht lager op 454.88 punten.  De cijfers van KPN werden positief ontvangen. Het aandeel steeg 1.86%. SBM kwam nabeurs met cijfers. Beleggers hadden geen vertrouwen op de goede afloop. Het aandeel verloor 8.5%. De DAX pluste wel en kon nipt een nieuwe hoogste koers ooit neerzetten bij het slot.

Op wallstreet was het business-as-usual. Na een aarzelende start kwam de vaart er goed in. Het venijn zat hem echter in de staart. Een kwartier voor het slot kwam het bericht dat de ECB Griekse leningen niet langer accepteert als onderpand. Griekse banken worden door deze maatregel vogelvrij verklaard. De Griekse banken zullen nu zelf moeten zorgen voor de tientallen miljarden euro’s die ze binnenkort nodig hebben. De futures op de beurzen kelderden na dit bericht. De beurzen op wallstreet eindigden in mineur.

Marktbeeld

 

Knipsel

 

Direct na het bericht over Griekenland kelderde de futures voor de Griekse beurs met 10%.

 

1.1

 

Europese verkopen zitten stevig in de lift. De cijfers de uitkwamen waren veel beter dan verwacht.

 

1.1

 

De stijging van de olieprijs lijkt ten einde gekomen. Gisteren ging de olieprijs fors lager.De ema50 werd aangetikt en vanaf dat punt daalde de olieprijs opnieuw hard.

1.1

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Trendmatig is er geen vuiltje aan de lucht. De trend is omhoog.

De indicatoren staan overbought. Met name de MACD staat op het hoogste punt in jaren.

 

aex daily

DAX

De dax ondervindt weerstand aan de bovenkant van het trendkanaal. Ook hier staan de indicatoren erg hoog. Beleggers willen echter nog niet weten van een draaimomentje.

dax daily

 

 

DOW JONES

De bovenkant van de driehoek gaf weerstand. Hiermee is de dow jones binnen de driehoek gebleven en is er nog niets beslist over het vervolg. H|et slot gisteren was wel bearish.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

 

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren vanmorgen lager. De Europese beurzen zullen lager openen. De futures op wallstreet staan eveneens stevig in het rood. Nervositeit alom. Wat gaat er met de Griekse banken gebeuren? Gaan ook Italiaanse banken hieronder lijden? Of is het inmiddels een ingekapseld probleem alleen voor de Grieken?

Een overzicht van de futures

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort