Morning call 6-2: Europa moe, wallstreet neemt het stokje over

 

Terugblik gisteren

De late sell-off van een dag eerder werd gisteren teruggedraaid. Vanaf de start van de handel waren kopers paraat. Aan het eind van de Europese sessie waren de grote minnen van het begin van de dag verdwenen. De AEX eindigde op 455.30; een plus van 0.09%. Het besluit van de ECB dat de Griekse schulden niet langer als onderpand kunnen dienen hakt er in. De Griekse beurs had een zware dag met forse minnen voor met name de Griekse banken.

Wallstreet had opnieuw een sterke sessie. De beurzen eindigden met  grote plussen. Nabeurs was het weer erg druk met resultaten. Het aandeel twitter was een grote stijger in de nabeurshandel.

 

Knipsel

De olieprijs schommelde ook gisteren weer enorm. In de morgen was er nog een daling naar 47.50, maar aan het eind van de dag was de prijs weer stevig boven de 50 dollar per vat.

 

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

De Europese beurzen hadden een zeer goede januari-maand. In februari is het verloop tot nu toe zijwaarts voor de Europese beurzen. In de V.S. zien we het tegenovergestelde. Daar was januari slecht en is februari juist erg sterk begonnen. De oorzaak zal voor een deel liggen in de euro-dollar beweging.

Daling van de euro is goed voor Europa, daling van de dollar is goed voor de V.S.

De baltic dry index blijft vallen. De beurzen negeren dit. Hoe lang nog?

A1

 

De trends van de beurzen

AEX

Wallstreet was sterk deze week; Europa lijkt moe. De Europese beurzen gaan deze week niet mee met de stijging van wallstreet. Dalen kan ook niet als de futures de hele dag stijgen. Gevolg: de Europese beurzen blijven dichtbij huis. De indicatoren maken zich op voor een draai.

aex daily

 

DAX

De dax blijft tegen het all time high aan hangen en blijft bij de bovenkant van het trendkanaal hangen. De indicatoren staan erg hoog. Een draaimomentje is nog nergens zichtbaar.

dax daily

 

DOW JONES

De dow jones wist gisteren de weerstandslijn opwaarts te doorbreken. Dit is natuurlijk een sterk signaal. De huidige handelsweek is wat dat betreft een zeer sterke week voor de dow jones. Maandag werd de MA200 nog aangeraakt; de dagen erna is het technisch plaatje compleet gedraaid en gisteren wist de dow jones boven alle MA’s te sluiten.

Het is echter geen sterk teken dat de stijging van afgelopen dagen gepaard is gegaan met dagelijks afnemende omzetten.

 

dow daily

 

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda: (belangrijkste is natuurlijk 14.30 uur)  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren licht lager. De Europese beurzen lijken licht lager te openen. Vanaf de opening in de koopmodus, dat is wat we afgelopen tijd steeds zien.

Knipsel

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort