Morning call 10-2: Over Grexit, Poetin en Merkel

 

Terugblik gisteren

Het was een negatieve dag voor de aandelenmarkten. De week begon al in mineur door slechte im-en exportcijfers vanuit China. De Chinese import en export daalden scherp in januari, wat aangeeft dat zowel de binnenlandse als de internationale vraag afkoelt. De maandagmorgenstemming werd tevens bepaald door het nieuws over Griekenland wat dit weekend verscheen. Het land wil niet langer bezuinigen. Griekenland wil een overbruggingskrediet om een paar maanden lucht te krijgen.  Er is (uiteraard) een nieuw compromis in de maak voor Griekenland. http://www.nu.nl/economie/3989374/grieks-compromis-in-maak.html

 

Frau Merkel gaat een hoofdrol spelen in een nieuwe verzoeningspoging tussen Oekraïne en Rusland.  Afgelopen weekend was er al een gesprek met Poetin en Hollande. Maar er moeten meer gesprekken met wereldleiders komen om Vladimir op andere gedachten te brengen. Zou het lukken?

De AEX opende in de min en bleef de hele dag negatief. De low van vorige week fungeerde als steun. Na opening van wallstreet stegen de koersen weer. De beursgraadmeter eindigde 0.82% lager op 450.96 punten. De DAX was een stuk negatiever en eindigde 1.7% lager.

De beurzen op wallstreet deden het wat rustiger aan maar eindigden eveneens (licht) lager.

Het stemmingsbeeld

Knipsel

 

 

 

 

 

 

 

 

De motor van de wereldeconomie (China) hapert behoorlijk. Zeer slechte import en exportcijfers kwamen gisteren uit.

 

1.11

 

 

Het sentiment in de eurozone is zeer goed. Het investeringsvertrouwen stijgt stevig door.

1.11

De Russische roebel valt, de inflatie in Rusland vliegt omhoog. Onhoudbaar.

1.11

De trends op de beurzen

AEX

Hieronder de trend van de aex van afgelopen week. Zijwaarts. Gisteren werd de bodem van vorige week een paar keer getest en aangestampt.

aex kwartier

 

DAX

Ook de DAX zette gisteren een gap neer. De bodem van vorige week hield bij de DAX geen stand. De dax moest iets lager. Wel werd daar gedurende de dag ook de bodem aangestampt met een opleving na opening wallstreet.

 

dax kwartier

 

DOW JONES

Het beeld van de dow jones is onveranderd positief. Afgelopen dagen was een kleine daling maar de dow jones is boven alle MA’s en boven de stippellijn. Als hier steun gevonden wordt, ligt de weg naar nieuwe all time highs open.

dow daily

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda:   https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren hoger. De Europese beurzen lijken hoger te openen.

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort