Morning call 11-2: Griekse geruchten overspoelen de markten

 

Terugblik gisteren

De handelsdag begon rustig. De hele morgen schommelden de beurzen een beetje rond het slot van de vorige dag. Om 13.00 uur kwamen de geruchten dat Griekenland een overbruggingskrediet voor een half jaar zou krijgen. De futures wisten er wel raad mee en vlogen omhoog. Een paar uur later werd alles weer ontkrachtigd en daalden de futures weer. De AEX eindigde 0.63% hoger op 453.80 punten.

De olieprijs had het gisteren weer eens moeilijk en daalde met 3.5%. De oliefondsen binnen de AEX eindigden in mineur. Vastgoedfondsen unibail en Klepierre waren gewild. Ook ASML herstelde na een zware week.

Wallstreet had een positieve maar ook volatiele sessie. Aan het slot stonden er grote plussen voor alle indices in de VS.

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

Het gaat goed in de V.S. De rente moet eigenlijk op null procent blijven vanwege de onhoudbaar grote schuldenberg. Maar dat kan eigenlijk niet bij een dergelijke banengroei van de laatste tijd. Het gepubliceerde cijfer is het beste in 14 jaar.

1.2

 

De lange rente in de V.S. is afgelopen weken toch wel aan het stijgen en staat inmiddels boven de 2%.  Dit is het gevolg van goede macrodata van de laatste weken.

 

1.2

 

 

De prijzen van scheepsvrachten blijven dalen. De Baltic dry index blijft nieuwe lows neerzetten.

baltic dry dagrafiek

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De tradingrange van afgelopen weken is gisteren in stand gebleven. Na de grote stijging van januari noteert de aex sindsdien in een smallere range. Zolang de index in die range zit, is de vervolgbeweging niet beslist.

De MACD en stochastic zijn naar verkopen gedraaid.

aex daily

 

DOW JONES

De trend van de dow jones is positief. Zolang de uitbraak er staat, mogen er nieuwe highs verwacht worden.

 

dow daily

 

 

 

Vooruitblik vandaag

AEX-fondsen ING, DSM en Heineken zijn met resultaten gekomen. ING keert sinds 2008 weer dividend uit. 12 cent. Meer dan verwacht. DSM rapporteerde een netto verlies. De koers is afgelopen maand (mede door Zwitserland) al fors afgestraft. Heineken kwam met goede cijfers en een verhoging van het dividend. Proost!

Het wordt weer een Griekenland-dagje. De eurogroep komt bijeen en gaan het voorstel van Griekenland bespreken.

De futures openen vanmorgen verdeeld.

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort