Morning call 12-2: Geen akkoord Griekenland; wel in Minsk

Terugblik gisteren

De Europese beurzen hadden een kwakkeldagje met licht lagere koersen. Amsterdam was de uitzondering. De cijfers van ING, Heineken en DSM werden goed ontvangen waardoor de AEX wel een positieve dag had. Aan het eind van de sessie stond er een plus op de borden van 1%. Het slot was op 458.27 punten.

Wallstreet deed het rustig aan. De dow was de hele dag licht lager; de nasdaq hoger. Zoals wel vaker de laatste tijd was het beeld aan het eind van de sessie erg positief. De futures vlogen.

De avond (en nacht) stond in het teken van het oplossen van wat ”probleempjes”.  Griekenland is uiteindelijk nog niet opgelost. De partijen praten maandag verder.

1.2

 

De onderhandelingen in Minsk hebben de hele nacht geduurd. Er ligt een soort van akkoord.

http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/2/Spanning-in-Minsk-hoop-op-akkoord-crisis-Oekraine-getemperd-1704467W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-02-12|Akkoord_over_conflict_in_Oekra%EFne:_wat_weten_we?

 

Het marktbeeld van gisteren

 

Knipsel

 

Abenomics lijkt uitgewerkt. Japan heeft fors gestimuleerd om inflatie te creëren. Prijsstijgingen zijn gewenst. Al een generatie lang.  In 2014 zagen we eindelijk een stijgende lijn na de lange deflatieperiode. Maar het lijkt van korte duur. De prijzen dalen alweer. Grote probleem van Japan is hetzelfde als in Europa. Dat is de demografische ontwikkeling van de bevolking. Er zijn te veel niet-productieve ouderen. De beroepsbevolking is te klein. Vergrijzing wordt alleen maar meer voelbaar de komende jaren. Dat los je niet zomaar op. De deflatiespiraal kan nog jaren aanhouden.

 

1.3

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX had dus een positieve dag. Het hoogste punt van het jaar werd weer opgezocht. Vandaag na opening wordt een nieuwe high opgezocht.

De indicatoren gaan niet mee met deze nieuwe highs maar geven een draai aan.

 

aex daily

DAX

De dax kwam nauwelijks van haar plaats en eindigde onveranderd. De bovenkant van het trendkanaal is bereikt. Ook hier zijn de indicatoren naar verkopen gedraaid.

 

dax daily

DOW JONES

Een rustige dag met een kleine candle gisteren. Trendmatig is de dow jones positief zolang de uitbraak boven de stippellijn er staat. Een uitbraak met afnemende volumes. Geen kracht.

dow daily

 

 

NASDAQ

 

De nasdaq had een positieve sessie. De bovenkant van het kanaal is ongeveer bereikt.

 

nasdaq daily

 

 

Vooruitblik vandaag

AKZO presenteerde de resultaten. Deze worden goed ontvangen. Akzo stijgt ruim 2% bij opening.

De futures openden vanmorgen verdeeld maar werden verder omhoog gezogen na het bereiken van een deal in Minsk.

Knipsel

 

 

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort