Morning call 13-2: Nieuwe hoogste koersen ooit binnen bereik!

 

Terugblik gisteren

De financiële markten hadden er zin in. De opluchting dat er een akkoord over het staakt-het-vuren is bereikt in Minsk telde zwaarder dan dat er nog geen overeenstemming met Griekenland is bereikt. De algehele verwachting is dat de Griekenland-soap aanstaande maandag opgelost gaat worden.

De stemming op de beurzen was prima.  De AEX stond de hele dag in de plus en eindigde 0.47% hoger op 460.43 punten. De winst van de DAX was nog een stuk groter. (1.5%).  Op wallstreet was het beeld hetzelfde. De dow jones eindigden de sessie met een plus van 0.62%; de nasdaq sloot zelfs 1.18% hoger.

 

 

Marktbeeld

 

Knipsel

 

 

De prijzen blijven onder druk staan. De baltic dry index (geen afbeelding) laat een bijna onafgebroken daling zien.

De consumentenprijzen in Nederland en Duitsland dalen.

1.2

 

De rente in Duitsland blijft dalen. De 5-jaarsrente is inmiddels ook negatief. Alles met kortere looptijd is negatief. De overheid leent met negatieve rente. De omgekeerde wereld.

 

1.3

 

Tegenvallende retail-sales uit de VS mocht de stemming op de beurzen niet drukken.

 

1.3

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX zit aan de bovenkant van de range en probeert naar boven uit te breken. Dit lukte gisteren net niet.

De indicatoren volgen de stijging niet.

 

aex daily

 

De korte trend van de AEX laat zien dat de AEX het grootste gedeelte van deze week  in een smal stijgend trendkanaal zit. Bij het slot gisteren werd de onderkant weer bereikt. Zolang de aex in dit kanaal zit, staan de seinen op groen.

 

aex kwartier

 

DAX

De dax doet een nieuwe poging om een hoogste koers ooit te bereiken. Ook hier zien we negatieve divergentie omdat de indicatoren niet meegaan.

 

dax daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren hoger vanmorgen. De Europese beurzen zullen hoger aan de dag beginnen. Steunen en weerstanden ziet u hierboven in de kwartiergrafiek van de AEX.

 

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort