Morning call 19-2: Geen haast met renteverhoging in de V.S.

 

De banencijfers uit de V.S.  van afgelopen maanden zijn de beste van deze eeuw. Het is bijna gênant zo goed het gaat in de V.S! Maandelijks komen er met gemak meer dan 300.000 banen bij.  Bij dergelijke prachtige cijfers hoort een inflatie van minimaal 2% en een rente die nog wat hoger ligt.

Het beleidscomité van de centrale banken in de V.S. (de FED) houdt echter de rente al 6 jaar angstvallig op null procent. De FED heeft maar 1 taak. Dat is om de financiële markten tevreden houden.Na de val van Lehmann van 2008 en de val van de beurzen die daarop volgde, heeft de FED zich voorgenomen dat ze zoiets nooit meer wil meemaken. Koste wat kost.

De schuldenberg in de V.S. is inmiddels zo hoog, dat een rentestijging niet meer mogelijk is. En rentestijgingen zouden ook negatief zijn voor de aandelen, dus ondanks de goede economische cijfers van afgelopen tijd wordt regelmatig uitgelegd aan de financiële markten dat de FED geen haast heeft om de rente te verhogen.

Gisteren was weer zo’n dagje. Het was business as usual op de beurzen. Alles was in afwachting van de FED-notulen die om 20.00 verschenen. En beleggers kregen te zien wat ze wilden zien. De FED heeft geen haast om de rente te verhogen. Opluchting voor de beurzen. Het fabeltje duurt voort.

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

Ook de soap Griekenland gaat verder. Natuurlijk komt er op het laatste moment een oplossing om Griekenland binnen de eurozone te houden. Natuurlijk is Griekenland allang failliet. En natuurlijk zullen de Grieken hun schulden niet terugbetalen.  De Griekse banken zijn allang allemaal dood. Maar beleidsmakers durven nog geen  GreXit aan.

Griekenland heeft haast en is vandaag met een voorstel gekomen om snel een overbruggingskrediet te krijgen. Binnen een uur gaf Duitsland aan dat ze niet akkoord zijn gegaan met dit voorstel. Wordt vervolgd.

 

 

1.1

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX opende met een GAP-up. Dit gap is niet gedicht. Een rustige positieve handelsdag was het gisteren. De omzetten waren laag.

 

aex daily

 

DAX

Stijgend trendkanaal in tact. All time high is binnen bereik.

 

dax daily

 

 

S&P500

Een nieuwe all time high werd gisteren bereikt. Boven de 2100 punten.

 

s&p daily

 

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures noteren licht lager.

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort