Morning call 20-2: Vandaag wordt Griekenland (weer) gered

 

Terugblik gisteren

Het was een rustige sessie gisteren. In de loop van de dag kwamen de berichten dat Griekenland een pakket gepresenteerd had (met een mooie strik erom) om zo een half jaar uitstel/verlenging te kunnen krijgen. De markten waren blij en alles vloog omhoog.  Het dappere Duitsland vond het echter toch geen goed idee en meldde binnen een uur: ”NEIN”. De financiële markten schrokken 2.8 seconden en gingen vervolgens weer over tot de orde van de dag.  Het sentiment is (zelfs door Duitsland) niet kapot te krijgen.

De AEX eindigde 0.53% hoger op 469.79 punten. De dax eindigde voor boven de 11.000 punten. De dow jones kon niet echt profiteren en sloot nipt onder de 18.000 punten.

Het marktbeeld

 

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Stevig overbought.. komt een grote dalingsgolf aan volgens de stijgende wig, maar nu nog niet. Geduld is een schone zaak.

 

aex daily

DAX

Voor het eerst een slot boven de 11.000 punten. Nieuwe all time high. De blauwe stippellijn is relevant voor de DAX. Zolang het daarboven noteert, is het positief. Daaronder start de correctie.

 

dax daily

S&P500

De s&p500 heeft de laatste dagen moeite met de 2100 punten. Ook deze trend is een grote stijgende wig. Er is nog ruimte omhoog.

 

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag.

De eurogroep gaat vanmiddag opnieuw vergaderen over Griekenland. Duitsland gaat natuurlijk JAWOHL zeggen. Alles op het laatste moment.

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

De futures noteren vlak/licht lager

 

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort