Morning call 26-2: Indrukwekkend!

 

Terugblik gisteren

De financiële markten in Europa maakten een pas op de plaats. De AEX had afgelopen week maar liefst 3 gaps geslagen. Deze zijn alledrie open gebleven. Gisteren werd aan het begin van de sessie een nieuwe top gezet op 481 punten, daarna volgden wat winstnemingen. De AEX eindigde 0.29% lager op 478.53 punten. De DAX wist de hoogste stand ooit wel vast te houden en eindigde nipt hoger op 11.210 punten.

Op wallstreet deden de beurzen het eveneens rustig aan na het geweld van afgelopen tijd. De dow jones kon de all time high iets aanscherpen. De nasdaq eindigde licht lager.

Gisteren kreeg Frankrijk te horen dat ze de komende jaren NIET aan de verplichte 3%-norm hoeven te voldoen. Andere landen die niet aan hun verplichtingen voldoen komen aan het infuus van de ECB. Voor Frankrijk gelden schijnbaar andere regels. Frankrijk voldoet al sinds 2007 niet aan de 3%-norm (tekort is al sinds die tijd hoger), maar krijgt dus 2 jaar uitstel om de begroting op orde te krijgen.

Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is prima! Vive la France!

1.33

 

De waan van de dag op de beurzen

Knipsel

 

De olie is de laatste maand aan een stevige opmars bezig. Na de val van vorig jaar zien we de laatste tijd pogingen tot herstel. Dat lukt aardig. Gisteren kwam er ruim 5% bij. De EMA 100 is het volgende target omhoog.

brent

 

Op het rentefront zien we aanhoudend lage rentestanden. En we zien steeds meer negatieve rentes. Dit zal voorlopig wel aanhouden.  Frankrijk is het volgende land dat bijna gratis kan lenen.

1.34

 

De trends van de beurzen

AEX

Het is in deze grafiek niet zo goed te zien, maar afgelopen week werden er 3 gaps gezet die niet zijn gedicht. De indicatoren staan zwaar overbought. De AEX noteert aan de bovenkant van de stijgende wig. Weerstand deed gisteren haar werk.

aex daily

 

DAX

Ook de koersontwikkeling van de DAX is in 2015 indrukwekkend te noemen. De kopers zijn nog niet klaar. Alles staat overbought. We zien nog geen tekenen van vermoeidheid. De rode stippellijn in de gaten houden.

dax daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

De futures noteren vlak/licht hoger

Knipsel

 

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort