Morning call 27-2: heaven must be waiting!

 

Vandaag is alweer de laatste handelsdag van februari. Deze maand kan net als januari de boeken in als ”zeer bullish” voor de Europese beurzen.  In januari was er nog divergentie tussen de VS en Europa. De dow jones eindigde januari namelijk op het laagste punt van 2015 terwijl de dax bijv. ruim 9% hoger sloot in januari.

Wallstreet deed in februari wel duidelijk mee met de stijging.  Alle beurzen zetten onophoudelijk bijna dagelijks nieuwe highs. De koopwoede lijkt niet te stoppen. Aandelenbeleggingen zijn hot. Maar ook obligatiebeleggingen blijven hot. Veel overheden lenen momenteel gratis. Obligatiebeleggers nemen zelfs genoegen met negatieve rente!

De waan van de dag gisteren

Knipsel

 

 De trends op de beurzen

De daggrafiek van de AEX en van de DAX  vertellen hetzelfde verhaal. Er staat een grote stijgende wig. Een stijgende wig is uiteindelijk bearish. Maar nu nog even niet.

De RSI staat zwaar overbought. Deze hoge standen hebben we al 9 jaar niet gezien. De markten weten het nu zeker. Dit keer zal het nooit meer gaan draaien. Heaven is waiting!

 

aex daily

 

dax daily

 

Tenslotte de korte trend van de AEX

De AEX startte deze week met een GAP-UP. Dat werd niet gedicht. Een dag later opnieuw een gap. Bleef ook open. Het gap van vorige week staat er ook nog. (niet zichtbaar in onderstaande grafiek.). Zolang de AEX boven de 480 blijft, is er geen vuiltje aan de lucht.

aex kwartier

 

Vooruit blik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures staan vlak/licht lager.

 

Knipsel

 

Als premium lid kun je ervoor kiezen om mee te doen met ”autotraden”  Dat kan bij onze broker TODAYS en TRADZSTER. Maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om onze adviezen zelf uit te voeren via uw eigen broker. In onze gezellige en drukbezochte tradingroom wordt de gehele dag de waan van de dag besproken. Ook kunt u er sparren over van alles en nog wat. U vraagt, wij draaien.

https://www.optietrading.com/premium/

Rene vd Vondervoort