Morning call 5-3: Draghi weer aan zet

 

Terugblik gisteren

De AEX schommelde bijna de hele dag rond de 480 punten. Na opening wallstreet kwam hier een eind aan. De euro zakte ineens hard. Dat was aanleiding om de koopknoppen op de Europese beurzen weer in te drukken. De AEX eindigde na een sterk slot-offensief op 483.57 punten. De slot-veiling was daarbij een dankbaar instrument. In deze slotveiling kon de AEX een vol punt aandikken.

Op wallstreet was de stemming minder enthousiast. Alle beurzen in de VS stonden de hele dag in de min. Het slot was gemiddeld 0.5% lager.

De olieprijs wist aan het eind van de sessie stevig te klimmen.

Het marktbeeld:

 

Knipsel

 

 

De euro viel gisteren hard en noteert inmiddels het laagste niveau in 12 jaar ten opzichte van de dollar. Draghi kan tevreden zijn. Draghi wil een lagere euro. Een lage euro is goed voor de Europese export.

 

1.01

 

Goed nieuws voor de eurozone. Retail verkopen zijn erg goed. Nog voordat Draghi begint met het opkopen van staatsobligaties blijkt dat het goed gaat. Hoe lang kunnen de beleidsmakers nog met droge ogen blijven verkondigen dat de rente op null procent moet blijven?

1.02

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Hieronder ziet u het koersverloop van de AEX van afgelopen week. Een toppatroontje was zichtbaar. Gisteren met de slottik werd de rode weerstandslijn weer opwaarts uitgenomen. Klusje geklaard!

 

aex kwartier

 

In de daggrafiek van de AEX zien we de stijgende wig. en de hoge indicatoren. De correctie komt echter nog niet op gang.

aex daily

 

De dax laat hetzelfde patroon zien. De wig wordt erg smal. De ontknoping nadert.

dax daily

 

 

Vooruitblik vandaag

Alle ogen zullen vandaag gericht zijn op Mario Draghi.

https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures openen vanmorgen licht hoger.

Knipsel

 

Een fijne handelsdag!

Rene vd Vondervoort