Morning call 11-3: Wallstreet is alle winst van 2015 kwijt

 

Terugblik gisteren

De aanhoudende sterkte van de dollar ten opzichte van ongeveer alle andere valuta begint pijn te doen op wallstreet. De beurzen in de V.S. hebben de opgebouwde winsten van afgelopen maanden verspeeld. Het was een sell-off dagje gisteren op wallstreet. De indices kelderden met bijna 2% en eindigden op het laagste niveau van de dag.

Eerder op de dag was het beeld in Europa ook somber. Maar de verliezen bleven beperkt tot 1%. De AEX eindigde 1.05% lager op 483.1 punten.

 

Het marktbeeld

Knipsel

 

De euro is met een vrije val bezig. Draghi’s plan om de euro zwakker te maken werkt. De valuta-oorlog is al een half jaar in alle hevigheid bezig. Ieder land wil de eigen valuta zo zwak mogelijk maken.

1.01

 

 

De rentes in Europa kelderen eveneens verder. Ongelofelijke bewegingen. Er valt geen rendement meer te maken. Pensioenfondsen zijn niet blij met deze niet-te-stoppen ontwikkeling.

 

1.01

 

 

Terwijl de rentes in Europa verder wegzakken, zien we dat er in Japan een omgekeerde beweging bezig is sinds een maand. Hebben we dan toch de draai te pakken?

1.01

 

 

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX vond steun aan de onderkant van de wig. Saved by the bell gisteren. De indicatoren staan hoog en beginnen te draaien naar verkopen.

aex daily

 

DAX

Bij de DAX zien we een identiek beeld. Stijgende wig die niet losgelaten is. Hoge indicatoren die schreeuwen om een correctie.

dax daily

S&P500

Terwijl Europa nog zeer fors in de plus staat voor het jaar 2015, heeft wallstreet het moeilijker. De dure dollar is goed voor Europa, maar slecht voor wallstreet. De s&p500 vond gisteren steun aan de onderkant van de wig.

Deze index is inmiddels onder de EMA20 en 50 gedoken.

 

s&p daily

 

Vooruitblik vandaag

Na de grote daling van gisteren, lijkt het beeld vanmorgen enigszins tot rust te zijn gekomen. De futures noteren hoger. Een hersteldag lijkt logisch. Toch opletten, want de daling van gisteren duurde tot het eind van de sessie. De beurzen op wallstreet eindigden op day low. Dat betekent dat de verkopers nog niet klaar waren.

De beursagenda:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futurestanden van 08.45 uur:

Knipsel

 

Rene vd Vondervoort