Update 20-3: Vandaag optie-expiratie maart

 

Terugblik gisteren

De beurzen startten positief. Yellen durfde het aan om te melden dat de markten zich moesten voorbereiden op een rentestap van de V.S. Het woordje ”patience” bleef weg uit de slotverklaring. Dat betekent dat de kans groot is dat er binnen een paar maanden een renteverhoging komt. Mits, als, en tenzij. Afijn, de markten waren opgelucht. De euro vloog omhoog woensdagavond en ook de olieprijs steeg. De opening donderdag was dus hoger. De AEX noteerde aan het begin van de handel 499.94 punten. Net geen 500 punten dus. Deze stand kon niet vastgehouden worden. Ook de euro en de olie moesten gedurende de dag weer inleveren.

Wallstreet was verdeeld. De dow jones eindigde lager; de nasdaq hoger.

De waan van de dag ziet u hieronder

Knipsel

 

 

De soap Griekenland duurt voort. Hoe lang nog? De Griekse rentes vliegen de lucht in. De markten anticiperen op een GreXit.

 

De trends op de beurzen

AEX

Geen veranderingen. De wig is in tact gebleven. Geen neerwaartse uitbraak te zien.

aex daily

DAX

Ook de steun bij de dax heeft het nog niet begeven. De laatste dagen zien we wat zwakte bij de DAX maar van een trenddraai is geen sprake.  De DAX noteert ver boven de MA50.  De indicatoren schreeuwen om een correctie.

dax daily

 

 

Vooruitblik vandaag

Beursagenda:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De opening voor de Europese beurzen zal hoger zijn. De aex zal een nieuwe aanval op de 500 punten proberen te doen. Vandaag is het ook een relatief grote expiratie. De opties van maart stoppen na vandaag. De belangen liggen blijkbaar erg hoog. De AEX is afgelopen maand nog niet een klein beetje gecorrigeerd. Wat in het vat zit, verzuurt niet.

de futurestanden:

Knipsel

 

Rene vd Vondervoort