Update 23-3: This time it’s different!

 

De beurzen bereiken nieuwe hoogtepunten. Alle argumenten worden erbij gehaald om beleggers te doen geloven dat de stijging voorlopig wel door zal zetten. De koersontwikkelingen van beursplein 5 halen zelfs het journaal! In maart 2009 meldde alle nieuwsmedia dat je wel gek zou zijn om te gaan beleggen. De wereld stond immers op instorten. Nu wordt het tegenovergestelde beweerd. Er is geen alternatief. Nieuw geld overspoelt de markten. De stijging is pas net begonnen! Of zien we het anders?

 

Argumenten die een verdere koersstijging van aandelen zouden rechtvaardigen zijn:

  • De alsmaar lagere olieprijs
  • De aanhoudende daling van de eurokoers
  • De verruimingsmaatregelingen van de beleidsmakers
  • De lage en zelfs negatieve rentes op obligatiebeleggingen

 

Argumenten die een verdere koersstijging niet rechtvaardigen zijn:

 

Feit is dat de AEX op het hoogste punt sinds januari 2008 staat. En de DAX noteert ver daarboven. (Een weetje: de  AEX daalde in de loop van januari 2008 met meer dan 100 punten.. en, nee er was toen nog niks aan de hand met Lehmann).

 

aex daily

dax daily

 

Een goede handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort