Update 30-3: De vooruitzichten voor de komende week.

 

Afgelopen week hadden de beurzen een slechte week. De meeste beurzen leverden 2-3% in. De AEX probeerde aan het begin van de week nog de 500 puntengrens uit te nemen maar na 3 pogingen liep de kracht eruit. Een versnelling de andere kant op volgde. De laatste dagen herstelden de beurzen weer enigszins. Uiteindelijk eindigde de AEX 3% lager dan het slot van de week ervoor op een stand van 485.73 punten.

 

De komende 2 weken zullen kort zijn. Vrijdag is het goede vrijdag. Op die dag wordt nergens gehandeld. De expiratie van komende week zal dus al op donderdag zijn. De maandag erna is het 2e paasdag. Ook dan wordt er niet gehandeld op beursplein 5.

Onderstaande grafiek laat het probleem zien waar veel landen (Japan voorop) mee te maken gaan krijgen. Grote vergrijzing. Een steeds kleiner deel van de bevolking is productief.

1.01

 

Wat mogen we komende week op de beurzen verwachten?

AEX

De uptrend van de laatste maanden lijkt op haar laatste benen te lopen. De afgelopen week zag we een duidelijke verzwakking bij de AEX. De steile uptrend is niet meer. Afgelopen donderdag werd geopend met een gap welke de rest van de week open bleef. De MA 20 is neerwaarts verlaten.

De indicatoren geven allemaal verkoopsignalen. Van een oversold-situatie is nog geen sprake. De correctie die afgelopen week startte, lijkt nog niet klaar.

aex daily

DAX

Bij de DAX zien we ook dat de steile uptrend neerwaarts verlaten is. Van een correctie kunnen we eigenlijk nog nauwelijks spreken. De dax noteert nog boven alle MA’s, Het is meer een rustpauze in de stijgende trend dan een draai.

dax daily     S&p500 Deze index heeft moeite om in de stijgende wig te blijven. Afgelopen week werd de MA20 en 50 neerwaarts verlaten. Een zwak signaal. De AEX en DAX hebben voor het jaar 2015 nog een grote winst staan; die winst is er niet voor de beurzen in de V.S.                 s&p daily

De beursagenda:      https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures zijn vannacht opgeveerd. De beurzen kunnen -positief aan de nieuwe week beginnen.

Knipsel

 

 

Bij de AEX is het de taak van de bulls om af te rekenen met het nog openstaande gap van vorige week. De rode lijn van onderstaande grafiek is voor komende week de belangrijkste weerstandslijn. Komt de AEX daar weer boven, dan zou dat een teken van kracht zijn en daarmee zou de huidige correctie alweer in schoonheid sterven.  Ontbreekt de kracht deze week om op te veren, dan ligt het MA50(daily) te wachten als sterke steun. Dat niveau ligt momenteel rond 472 punten.

 

aex 30-min.

 

Een goede handelsweek!

 

Rene vd Vondervoort