Update 2-4: Grote bewegingen bij de AEX intraday

 

 

Knipsel

 

Terugblik gisteren

In de nacht van dinsdag op woensdag viel de AEX naar een low van 480 punten. Gisteren opende de AEX op 486 en 2 uur later stond er bijna 495 punten op de borden.Grote bewegingen. Onzekerheid. Van het kastje naar de muur. En weer terug. En per saldo gebeurt er niks. Het slot gisteren was 0.13% hoger op 490.04 punten.

Wallstreet eindigde de dag met minnen van circa 0.5%.

De olieprijs maakte een grote stijging door. In Iran is nog geen deal. Als die deal er wel gaat komen, komt er veel extra olie op de wereldmarkt wat de prijs enorm zou gaan drukken. De deadline om tot een akkoord te komen is al verstreken maar de beleidsmakers zijn nog aan het handjeklappen.

De soap rond ABN AMRO duurt voort. Fout op fout wordt er gemaakt bij de communicatie. De bank blijft voorlopig (voor altijd) in staatshanden. De vraag is niet OF maar WANNEER de volledige Raad van Commissarissen zal opstappen. Is daarmee dan het probleem opgelost? Welnee, maar voor de buitenwereld zou dit dan toch een goed signaal zijn. http://fd.nl/economie-politiek/1099002/abn-commissaris-dinsdag-in-kamer-verwacht

 

De waan van de dag gisteren

 

Knipsel

 

 

 

De trend  van de AEX

Intraday was er dus een beweging gisteren van bijna 10 punten. Onzekerheid maar ook onduidelijkheid over het vervolg. Voorlopig staan er lagere toppen maar is er geen significante koersdruk.

aex daily

 

Als we de AEX inzoomen op een kleiner timeframe, dan zien we beter waar de korte termijn relevante punten liggen.

We zien lagere toppen en hogere bodems. De steunen en weerstanden zien we.

 

aex 30-min.

 

Vooruitblik vandaag: 

 

De beursagenda van vandaag  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures beloven een vlakke start van de Europese beurzen. Afgelopen dagen (zie hierboven) zagen we  dat er meteen na de start een koopwoede was.

Knipsel

 

Morgen zijn de beurzen gesloten. Ook aanstaande maandag is het damrak gesloten.

Geniet van het lange weekend!

 

Rene vd Vondervoort