Update 7-4: Banenrapport belooft geen rentestijgingen V.S.

 

Afgelopen Goede Vrijdag was er geen handel op de beurzen. Wel werden de maandelijkse banencijfers vanuit de V.S. gepresenteerd. Dat was even schrikken. Met de nadruk op ”even”. Er kwamen veel minder banen bij dan verwacht.  Er werd een toename gemeld van 126.000 banen. De analistenverwachting lag fors hoger (+245.000 banen).  Het werkloosheidspercentage kwam conform verwachting uit op 5.5%. Ook de arbeidscijfers van de maanden ervoor werden stevig naar beneden bijgesteld. De futures waren vrijdag wel een paar uur open. Deze futures kelderden na bekendmaking van de cijfers.

 

 

Op 2e paasdag gisteren waren de Amerikaanse beurzen weer open. Business as usual. De daling van vrijdag werd ruimschoots teruggedraaid. De handel was dun (lage omzetten), maar de stemming was goed. Na opening vlogen de koersen omhoog. De IRAN-deal zorgde niet voor een dalende olieprijs. Het tegenovergestelde gebeurde. De olie steeg 5% in waarde. De valuta-oorlog gaat ook in alle hevigheid verder. Het ene moment lijkt de euro aan het bodemen en het volgende moment valt de munt weer hard. Het zelfde geldt voor veel valuta van opkomende landen. De echte winnaar van deze valuta oorlog is voorlopig duidelijk de Amerikaanse dollar.

 

Knipsel

 

 

De trends op de beurzen

AEX

Na het neerwaarts verlaten van de stijgende wig is er een kleine daling geweest. Mag geen naam hebben. De krachten naar boven zijn nog altijd (veel) te sterk. Een gewenste correctie is niet aan de orde.

aex daily

 

DAX

Idem dito.

 

dax daily

 

DOW JONES

De dow jones hangt sinds een week aan de onderkant van de stijgende wig. Sinds vorige week is er veel gebeurd met de futures. Eerst een val en gisteren een wederopstanding. Het is onduidelijk welke richting het op korte termijn op zal gaan.

dow daily

Verwachting vandaag

De futures voor opening van de Europese beurzen beloven een vliegende start vandaag. De beurzen zullen met een GAP UP openen. De future voor de AEX (FTI) staat nog maar net onder de 500 punten. Leek het er eind vorige week op dat de indices zouden gaan corrigeren; dat is in de kiem gesmoord. De dramatische banencijfers vanuit de V.S. kunnen ook positief worden uitgelegd. De beurzen zitten in een fase waarbij goed nieuws goed nieuws is, en slecht nieuws ook goed nieuws is.

De beursagenda:  https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

 

Knipsel

 

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort