Update 22-4: De val van afgelopen vrijdag was ”foutje”

 

Update AEX

 

Afgelopen vrijdag maakten de beurzen wereldwijd een stevige duikeling. Inmiddels is die val teruggedraaid. De beurzen tonen veerkracht. Felle bewegingen omlaag worden in de kiem gesmoord.

De AEX heeft te maken met lagere toppen en hogere bodems.

 

aex kwartier

 

 

In de daggrafiek van de AEX  is het stijgend trendkanaal natuurlijk niet aangetast. De trend is omhoog. Opvallend is het feit dat de stochastic dit hele jaar nog niet 1 keer de onderkant bereikt heeft. Normaal gesproken wordt die onderkant elke 2 maanden wel een keertje gezien. Nu niet dus. Correcties worden niet afgemaakt. Kopers zijn er bij iedere daling als de kippen bij.

 

aex daily

 

Conclusie:

Trendmatig is er niks aan de hand. Voor de korte termijn is de 504-zone belangrijk om het patroon van hogere bodems in stand te houden. Boven de 506 komen alle seinen weer op groen en mag een nieuwe aanval richting 510++  verwacht worden. Voor nu zien we dat de AEX het lastig heeft om een hogere top neer te zetten.

 

 

Rene vd Vondervoort