Update 29-4: Twitter cijfers stellen zwaar teleur; aandeel keldert

Terugblik gisteren

De markten zijn onrustig. Intraday zijn de bewegingen groot. Op maandag vloog de AEX in een paar uur tijd 11 punten omhoog; gisteren zagen we dezelfde beweging weer omlaag. De AEX is al weken in gevecht met de 500-puntengrens. Aan de bovenkant wordt de top rond 510 steeds aangevallen waarna de index snel terugvalt. De AEX eindigde gisteren 1.5% lager op 501.66 punten.

Wallstreet opende positief. De cijfers van apple van een dag eerder waren natuurlijk uitstekend. Het aandeel opende op een all time high. De winst kon niet worden vastgehouden en bij het slot stond er een min van 1.5%. Het aandeel twitter zou nabeurs cijfers presenteren. Er werd echter gelekt; de cijfers kwamen al naar buiten voordat wallstreet gesloten was. Beleggers schrokken. Twitter stelde teleur en het aandeel kelderde met 18%.

Het is een sentimentsgedreven en nerveuze markt. Veel bewegingen rond de toppen. De dow jones en de s&p500 wisten bij het slot te plussen; de nasdaq onderbrak de reeks plussen en eindigde lager.

De waan van de dag ziet u hieronder

Knipsel

De paniekbarometer VIX noteert rond de bodem. Alle rust op de markten. De beurzen op wallstreet staan dichtbij all time highs. De VIX maakt zich op voor een wake-up call.

vix daggrafiek

De trend van de AEX

De aex ondervindt al weken zware weerstand rond de 510 punten. Belangrijke steun ligt er rond de 499 punten. Het spande er gisteren om, maar de steun hield het.

Knipsel

De markten wachten op de FED. Vanavond komt er meer duidelijkheid over de datum waarop de eerste renteverhoging sinds tijden in de VS gaat komen. Slecht macronieuws van gisteren wordt aangegrepen om het tijdstip van renteverhoging steeds maar uit te stellen en uit te stellen. Vandaag is dus een ”afwachtdagje” voor Europa. Wallstreet kan vanavond nog wel reageren op de FED. Zet um op Yellen!

De beursagenda: https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

Deze site wordt momenteel vernieuwd. Bij een vernieuwing hoort een aanbieding. En wat voor 1!

Er loopt een unieke aanbieding! U kunt VIP-abonnee zijn tot 31-12 voor slechts 269 euro! Dat is meer dan 50% korting op de reguliere tarieven! Als u hiervan gebruik wilt maken of als u meer info wilt, kunt u mailen naar info@optietrading.com

Rene vd Vondervoort