Update 30-4: Sell in may and go away…

Een oud beurswijsheid is: ”sell in may and go away, but remember to come back in september”!  Het is nog geen mei maar beleggers dachten gisteren allemaal hetzelfde. Een grote verkoopgolf overspoelde de Europese markten. Steunniveau’s werden gebroken en een versnelling naar beneden volgde. De AEX eindigde 2.5% lager op een stand van 489.26 punten. Het was het grootste verlies in een half jaar. Alle fondsen eindigden in de min. De DAX eindigde 3.5% lager wat het grootste verlies in 6 jaar was! Wallstreet deed het rustiger aan en hield het verlies beperkt tot circa een half procent.

De groei van de Amerikaanse economie is stilgevallen. Gisteren kwamen de groeicijfers over het eerste kwartaal van 2015 naar buiten waaruit bleek dat de groei is teruggevallen naar 0.2% (op jaarbasis). Het laatste kwartaal van 2014 werd nog een groei van 2.2% gerapporteerd  Dit slechte nieuws zal Yellen aangrijpen om de rente in de V.S. vooral niet te vroeg te gaan verhogen. Gisterenavond werd zoals verwacht besloten om de rente onveranderd te laten. De rente in de VS staat al 6.5 jaar op null procent. Beleggers hoeven niet te vrezen dat de rente snel omhoog zal gaan. De FED laat steeds doorschemeren dat een renteverhoging pas komt als het economisch beter gaat.

 

Knipsel

 

Na de slechte groeicijfers van de V.S. kreeg de dollar een tik. De olieprijs steeg met 2.7%.

De trends op de beurzen

AEX

Het stijgend trendkanaal is met kracht verlaten. De AEX zakte onder de MA 20 en zelfs onder de MA 50.

Indicatoren staan op verkopen en nog niet oversold. Alle ruimte. 🙂

 

aex daily

 

DAX

De DAX laat hetzelfde patroon zien als de AEX. Al gaat de daling wat sneller.

 

dax daily

 

DOW JONES

We zien eigenlijk het hele jaar al divergentie tussen Europa en Wallstreet. Dit heeft alles te maken met de euro-dollar ontwikkeling. Nu Europa een tik om de oren krijgt, blijft wallstreet goed liggen. De dow jones blijft in de stijgende wig en boven de MA’s.  Trendmatig is er nog niks aan de hand in de V.S. (sell in may)

dow daily

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda:   https://www.optietrading.com/beurs-agenda/

De futures zijn vannacht niet opgeveerd.

Knipsel

 

 

Wilt u vip-abonnee worden? Mail dan naar info@optietrading.com

We hebben een grandioze aanbieding voor u waarbij u 60% korting krijgt op de reguliere tarieven.

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort