Update 6-5: Volatiele markten

Terugblik gisteren

De beurzen zijn de laatste weken erg volatiel. We zien grote bewegingen intraday; beide kanten op. Gisterenmorgen stond de AEX op 495 punten. Het slot was een paar uur later net boven de 482 punten.

De rentemarkten zijn ook volop in beweging. Obligatiehandelaren hebben een moeilijke tijd. De rente stijgt hard. Obligaties met een lange looptijd kelderen in waarde. De negatieve rentestanden in Duitsland slaan om in positieve waarden.

Hieronder de chart van de 10 jaars rente Duitsland.

 

10yduitsland

 

Niet alleen de Duitse rente is aan het stijgen. Dit geldt eigenlijk voor alle rentestanden in Europa. Maar vooral de Zuideuropese zoals de Italiaanse rente stijgt ineens hard. Hebben we de bodem van de rente wereldwijd bereikt? Bill Gross (voormalig PIMCO) meldde 2 weken geleden dat het een ultieme short was voor obligaties. Voorlopig zit hij perfect met de timing van deze uitspraak.

 

De waan van de dag op de beurzen ziet u hieronder

Knipsel

 

De euro lijkt te bodemen; de olieprijs eveneens. Nu goud en zilver nog.

De beurzen zijn aan het toppen.

De trends op de beurzen

 

AEX

De AEX is sinds de top hard aan het corrigeren. Inmiddels bijna 30 punten onder de top. De RSI staat oversold.

AEX25 Index

 

https://www.prorealtime.com/nl/partner_redirect.phtml?pr_page=open_account&pr_from=opt513951

 

De DAX is nog harder aan het corrigeren. Inmiddels is er sinds de top ruim 1000 punten vanaf.

 

DAX30 Perf Index

 

Vooruitblik vandaag:

De futures noteren positief. Gisteren was het slot op daylow, dus de kans dat we vandaag nog dieper gaan mogen we niet uitsluiten. De steunen en weerstanden ziet u op bovenstaande grafieken.

Futurestanden van vanmorgen

Knipsel

 

Heeft u de grote aanbieding op de site al gelezen? Voor 1 euro per dag kunt u de rest van dit jaar VIP-abonnee zijn! Wilt u dat? stuur even een mailtje naar info@optietrading.com

 

Rene vd Vondervoort