Update 8-5: AEX oversold, poging tot herstel op de beurzen

Terugblik gisteren

De AEX zette een nieuwe lagere bodem neer. Intraday daalde de index even onder de 470 punten. Sinds de top van vorige week op 510 punten is onze beursgraadmeter ruim 40 punten gezakt (8%).  Op dit niveau vonden de verkopers het even welletjes. Een rebound kon starten. Het slot was licht hoger op 478.78 punten.

Wallstreet heeft van het geweld van afgelopen week nauwelijks iets meegekregen. De stevige correctie die de Europese en Aziatische beurzen overspoelde, had niet veel impact op de beurzen van wallstreet.

 

De trends op de beurzen

AEX

De AEX is sinds de bodem van gisteren aan een opmars bezig. De kou is echter nog niet uit de lucht. Boven de rode stippellijn klaart de lucht op. De vraag voor de komende week is of de AEX een lagere top gaat plaatsen en waar de weerstand zal komen te liggen. Veel beweging verwacht de komende tijd!

 

AEX25 Index

 

De trend van de s&p500 lijkt ”topperig”. Het stijgend trendkanaal was neerwaarts verlaten maar de index probeert weer terug komen. Als de weerstandszone bij 2100 punten wordt overwonnen, mag een nieuwe aanval op all time highs verwacht worden. Als dit niet lukt, kan ook hier een gevaarlijk toppatroon ontstaan. Zover is het nu nog niet, dat is voor later.

 

S&P500 Index

 

Vooruitblik vandaag

De futures beloven een licht hogere opening voor de beurzen. Het maandelijkse banenrapport van de V.S. verschijnt om 14.30 uur. Dit zorgt vaak voor extra bewegingen op de toch al volatiele beurzen.

 

We hebben gisteren rond de bodem met grote winst afscheid genomen van de kortlopende opties (mei). Nieuwe posities kunnen ieder moment weer worden ingenomen. Alles wordt live besproken in onze ultramoderne VIP-chat. Wilt u meekijken? Dit kan al vanaf 1 euro per dag met de huidige superaanbieding! Wilt u dat? Mail naar info@optietrading.com

 

Een fijne handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort