Update 11-5: De vooruitzichten voor komende week

Terugblik vorige week 

De Europese beurzen hadden te maken met een stevige correctie. Sinds de top van 2 weken geleden daalde de AEX met 40 punten. (8%). De bodem lag op 470 punten. De laatste dagen van de week waren erg positief, zodat per saldo afgelopen week toch een positieve was. Het slot lag op 490.79 punten.

De dow jones had te maken met het hoogste weekslot van het jaar 2015. Ook de nasdaq en de s&p500 eindigden weer zeer dicht bij de hoogste standen ooit. We kunnen hiermee stellen dat de correctie voor de Europese beurzen veel verder is gegaan dan op wallstreet.

Wat kunnen we komende week verwachten?

Allereerst de trends van de indices

AEX

De AEX is in korte tijd van oversold naar overbought gegaan. De bewegingen gaan hard. 10 punten per dag is eerder regel dan uitzondering. De AEX is 40 pnt gedaald; daarna 50% daarvan (20 pnt) gestegen.

AEX25 Index

 

De DAX laat iets soortgelijks zien. Donderdag startte een felle opleving na de zware correctie die eraan vooraf ging. Net als bij de AEX zien we bij de DAX inmiddels ook weer overbought standen.

 

DAX30 Perf Index

 

De s&p500 is er vrijdag in geslaagd om weer dichtbij de toppen te komen. Nieuwe hoogste standen ooit liggen weer op de loer.   De index dient dan eerst af te rekenen met de dikke rode lijn van onderstaande grafiek.

 

Mini S&P500 Full0615 Future

 

Verwachting komende week

De beursagenda voor komende week vindt u hier: https://www.optietrading.com/agenda/

Griekenland kan de hele week de bepalende factor worden. Opluchting en onrust kunnen elkaar steeds opvolgen. De tijd dringt. Het pokerspel duurt voort. De vraag voor deze week is of de Europese beurzen een aanval op nieuwe toppen kunnen maken. Hetzelfde geldt voor wallstreet. We bespreken de beurzen de gehele dag op de VIP-chat. Met de doelen en verwachtingen erbij.

De nieuwsberichten ziet u de hele dag aan de linkerkant van de site verschijnen door middel van tweets. Ook de intraday trend van de AEX en van de EUR/USD ziet u aan de linkerkant.

Wilt u een tijdje het VIP-lidmaatschap van optietrading proberen? Bijna gratis. Als u interesse heeft, kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar info@optietrading.com

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort