Update 13-5: Tussen hoop en vrees

Terugblik gisteren

 

De beurzen lijken een beetje de weg kwijt. Grote stijgingen worden afgewisseld met aanzienlijke dalingen. De AEX vliegt intraday van het kastje naar de muur. En weer terug. De DAX gaat procentueel nog harder op en neer. Er lijken nieuwe impulsen nodig te zijn voor een verdere stijging. De laatste correctie op de Europese beurzen van 8-10% wordt verwerkt. Intraday zien we grote bewegingen. De rust is er niet echt. De rentemarkten en valutamarkten zijn volop in beweging. Ook blijven de beleggers het gevalletje ” Griekenland” natuurlijk op de voet volgen. De vraag is niet OF maar WANNEER Griekenland officieel bankroet wordt.

De Amerikaanse beurzen liggen er nog altijd goed bij. Er is op wallstreet nog nauwelijks een correctie geweest.

 

De trend van de AEX (charts powered by prorealtime) 

 

De aex heeft momenteel moeite met de onderste rode weerstandslijn. Als deze lijn wordt overwonnen, mag een aanval op de 500 punten verwacht worden.

AEX25 Index

 

De dax zet de laatste dagen hogere bodems neer en moet steun krijgen rond 11.500 punten. Daaronder krijgt de stijgende trend het moeilijk. Naar boven is er ruimte genoeg. Wel moet er afgerekend worden met een aantal voormalige toppn. De dax zit net als de AEX in een tussenfase. Sinds de top van april zien we een reeks van lagere toppen.

 

DAX30 Perf Index

 

Onderstaande grafiek laat duidelijk zien dat ook de s&p500 te maken heeft met een patroon van lagere toppen. Maar na het bereiken van een bodem wordt die top snel weer opgezocht. De bewegingen zijn groot maar per saldo gebeurt er al een tijd helemaal niks. Zijwaartse jojo.

 

S&P500 Index

 

Verwachting komende dagen

De beursagenda voor komende week vindt u hier: https://www.optietrading.com/agenda/

Vanmorgen is de stemming vriendelijk.  De indices noteren hoger. Aegon komt echter met cijfers die tegenvallen. Aegon heeft last van de lage rente. Aegon noteert 2% lager op een erder vriendelijk damrak. Altice is net als gisteren de grootste stijger. Gisteren kwam er bijna 10% bij na koersdoelverhogingen; vanmorgen noteert het aandeel nog eens 5% hoger.

Opluchting en onrust kunnen elkaar steeds opvolgen. De vraag voor deze week is of de Europese beurzen een aanval op nieuwe toppen kunnen maken. Hetzelfde geldt voor wallstreet. We bespreken de beurzen de gehele dag op de VIP-chat. Met de doelen en verwachtingen erbij.

De nieuwsberichten ziet u de hele dag aan de linkerkant van de site verschijnen door middel van tweets. Ook de intraday trend van de AEX en van de EUR/USD ziet u aan de linkerkant.

Wilt u een tijdje het VIP-lidmaatschap van optietrading proberen? Bijna gratis. Als u interesse heeft, kunt u dit kenbaar maken door een mail te sturen naar info@optietrading.com

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort