Update 19-5: Wallstreet blijft omhoog kijken

Terugblik gisteren

De week begon zwak voor de Europese beurzen. De AEX noteerde rond het middaguur ruim een procent in de min. Vanaf 14.00 uur kwamen de futurekopers in actie. Met name de DAX schoot daarna omhoog. De futurekopers bleven tot het eind van de sessie paraat. De DAX eindigde 1.3% hoger. De AEX wist het opgelopen verlies bijna geheel terug te draaien en eindigde de volatiele sessie 0.17% lager op 490.15 punten.

Op wallstreet is de honger naar nieuwe all time highs nog altijd niet gestild. Tegenvallende macrocijfers worden positief ontvangen. De rente zal voorlopig niet verhoogd worden in de V.S. Iedere keer opnieuw nadat er slecht macronieuws komt wordt dit positief uitgelegd. Appeltje eitje. De meeste beurzen in de V.S. eindigden op nieuwe hoogste punten ooit.

 

De trends op de beurzen 

(charts powerd by prorealtime)

 

Hieronder de daggrafieken van de AEX, DAX en S&P500.

Natuurlijk kunnen we kopschouderpatronen maken. Natuurlijk gaat de 470-zone belangrijk worden. Feit is dat de AEX afgelopen maanden in 1 ruk van de 390 naar de 510 punten is gevlogen. Sindsdien gebeurt er per saldo niks meer maar is de intraday beweeglijkheid enorm. Bijna dagelijks zien we bewegingen van 10 punten en meer. De index oogt moe en klaar voor een frisse duik. Maar de AEX is niet leidend en wallstreet is nog niet klaar. Nog niet….

 

AEX25 Index

 

Bij de DAX lijkt het mooiste er ook vanaf. Kritieke niveaus zijn ook hier nog niet gebroken.

 

DAX30 Perf Index

 

De dappere beleggers op wallstreet wisten gisteren te ”all time highen”. De S&p500 belandde wel op weerstand. Als die rode stippellijn overwonnen wordt, dan worden de bulls helemaal gek. Ze zien dan immers veel hogere koersen in het verschiet.

 

S&P500 Index

 

Vooruitblik vandaag:

De beursagenda: https://www.optietrading.com/agenda/

De futures beloven een positieve opening.

 

Wilt u een tijdje meelezen/chatten in onze hypermoderne chatroom? Leerzaam en gezellig! En bijna gratis!

https://www.optietrading.com/2015/05/01/de-service-optietrading-geheel-vernieuwd/

 

Een fijne handelsdag!

Rene vd Vondervoort