Update 20-5: De ECB belegt met u mee!

 

Terugblik gisteren

Het was een uitermate positieve sessie gisteren voor de Europese beurzen. De ECB bedacht zich plotsklaps dat de zomer eraan kwam. En in de zomermaanden is de handel dunner. Dus werd het geniale idee geopperd om in mei en juni meer aan staatsobligaties te gaan opkopen. In de zomermaanden wordt er dan logischerwijs minder opgekocht. De markten vonden dit een goed idee. Meteen na opening vlogen de koersen omhoog.  Na een half uur handel stond er 498 punten op de borden. Dit niveau was voldoende winst voor de handelaren dus de rest van de dag kon de beurs op slot (lees: consolideren).  Het slot van de aex was 1.84% hoger dan het slot de dag ervoor op een stand van 499.18 punten.

Om 11.00 uur werd een sterk tegenvallende Z.E.W. gemeld.  ZEW meet het vertrouwen van Duitse beleggers in de economie. Het cijfer daalde van 53,3 in april naar 41,9 deze maand. Het kon de pret niet bederven. De Duitse beurs DAX pluste vrolijk verder en sloot 2.23% hoger op 11.853 punten.  Om 14.30 uur werden de nieuwste huizencijfers uit de V.S. gerapporteerd. Dit was goed nieuws. Het aantal nieuwe huizen in aanbouw steeg met 20%. Ook het aantal bouwvergunningen pluste met 10%. Het cijfer van de maand ervoor werd ook nog eens opwaarts bijgesteld. Wallstreet kon niet echt profiteren van dit nieuws. De indices in de V.S. eindigden verdeeld.

 

De trends op de beurzen

Hieronder de trends  van de AEX, DAX en S&P500 van afgelopen week.

(Charts powered by prorealtime)

 

AEX

AEX25 Index

 

DAX

DAX30 Perf Index

 

S&P500

 

Mini S&P500 Full0615 Future

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/agenda/

De futures noteren vlak/licht hoger.

Wilt u een paar maanden meechatten in onze hypermoderne chatroom? Dat kan! Bijna gratis. Zie voor meer info:

https://www.optietrading.com/2015/05/01/de-service-optietrading-geheel-vernieuwd/

 

Rene vd Vondervoort