Update 27-5: Stijgende trend of dalende trend?

Terugblik gisteren

De AEX stoeit al een week met de 500-puntengrens. Dat was gisteren niet anders. Er is weinig trendmatigheid te ontdekken. Na de expiratie gisterenmiddag ging het even mis. Er kwam een grotere verkoopgolf op gang die de AEX weer ruim onder de 500 punten duwde. Het slot was 1% lager op 496.35 punten.

De hamvraag is: hoe nu verder?

Een lange termijnbelegger heeft niks aan een intradaygrafiek. Een daghandelaar heeft niks aan een weekgrafiek. Daarom is het belangrijk om voor uzelf te bepalen welke trend u wilt traden. Wilt u snelle en korte ritjes maken? Dan kijkt u naar de korte timeframes. (5-15 minuten).  Bent u lange termijnbelegger? Dan heeft u meer aan dag-of weekgrafieken.

 

De weekgrafiek van de AEX is al jaren stijgend. Geen vuiltje aan de lucht. Alle signalen staan op kopen.

 

AEX25 Index

 

De daggrafiek van de AEX laat sinds april een hapering zien. Na de felle stijging in de eerste maanden van dit jaar is het mooie er al weken vanaf.

AEX25 Index

 

In de uurgrafiek van de AEX zien we ook nog een stijgende trend. Ondanks de daling van gisteren. Onder de 495 punten geeft dit timeframe eeen draai.

AEX25 Index

 

De kwartiergrafiek tenslotte is sinds gisteren dalend. Na een week lang gestoeid te hebben met de 500 punten, was er gisterenmiddag een versnelling omlaag.

 

AEX25 Index

 

Vooruitblik vandaag:

De agenda: https://www.optietrading.com/agenda/

De futures staan licht hoger bij opening vandaag.

 

Exacte verwachtingen en koersdoelen worden in de VIP-chat gegeven.  Wilt u een tijdje meekijken/chatten en/of traden met ons? Mail naar info@optietrading.com U bent welkom als VIP abonnee!

 

Rene vd Vondervoort