Update 28-5: Vage berichten over Griekse deal geeft markten vleugels

Terugblik gisteren

Het was het grootste gedeelte van de dag een relatief rustige sessie op de financiële markten. De daling van de dag ervoor werd verwerkt. De AEX stond de hele dag licht hoger en bleef tot opening wallstreet onder de 500 punten.

De markten kregen net voor 16.00 uur vleugels toen er een bericht over Griekenland binnen kwam. Er zou bijna een akkoord zijn met de geldschieters. De AEX schoot weer door de 500-puntengrens en eindigde de dag zeer positief op 503.52 punten.

Wallstreet draaide de daling van de dag ervoor eveneens terug en eindigde dichtbij de hoogste standen ooit.

 

De trends op de beurzen

AEX

De korte trend van de aex is weer positief. Het uitstapje onder de 500 punten was van korte duur.  Na een lagere bodem eergisteren volgde gisteren een hogere top.

AEX25 Index

 

Het uitstapje omlaag is bij de s&P500 ook in een paar uur teruggedraaid. Een nieuwe top is nog net niet bereikt. Daarvoor is wellicht een extra aanloopje nodig. We zien overbought-standen.

 

Mini S&P500 Full0615 Future

 

Net als bij de AEX zien we dat ook de nasdaq na een lagere bodem meteen erna een hogere top wist te plaatsen. De correctie is in de kiem gesmoord. Ook hier zien we nu overbought standen. De nasdaq is in een dag 100 punten gestegen sinds de bodem. Even afkoelen.

 

Mini NASDAQ100 Full0615 Future

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/agenda/

De futures voor opening van de Europese beurzen noteren op moment van schrijven vlak.

Het is een sentimentgedreven markt. Jantje lacht, Jantje huilt. Een gerucht (meer is het niet) kon de stemming gisteren in korte tijd beïnvloeden. Griekenland heeft afgelopen tijd al vaak gemeld dat er bijna een akkoord is. Het woordje ”bijna” is altijd het belangrijkste woord in dergelijke zinnen. Het doet me denken aan vroeger. Toen ik op vakantie ging had ik bijna iedere dag een vriendin. Maandag bijna, dinsdag bijna, woensdag bijna..

 

De nieuwe VIP-service van optietrading is van start gegaan. De aanbieding van 1 euro per dag loopt alleen deze week nog! Mail naar info@optietrading.com als u hiervan gebruik wilt maken. We zien u graag als nieuw lid!

Een fijne handelsdag!

Rene vd Vondervoort