Update 29-5: Zijwaartse maand mei

 

Terugblik gisteren

Na de stijging van woensdag deden de beurzen gisteren een stapje terug. De AEX testte intraday de 500 punten en wist er na een slot-akkoordje boven te sluiten. Het slot was 0.25% lager op 502.24 punten. De DAX had een slechtere dag en verloor 0.8%. De beurzen op wallstreet hadden eveneens een rode dag en eindigden licht lager. (0.2%)

De maand mei heeft trendmatig per saldo niet veel laten zien.  Aan het begin van de maand was er een daling. De laatste 3 weken werd die daling geheel of bijna geheel teruggedraaid.

 

AEX (FTI)

De AEX is weer terug bij af.  Na de daling van eind april/begin mei is er een opmars gestart. Dit stijgend trendkanaal staat er nu 3 weken. Onbeslist in dit stadium.

 

AEX25 FTI Full0615 Future

 

De dax (FDAX) lukte het net als de AEX niet om hogere toppen te plaatsen in mei. De richting is zijwaarts. De topvorming is niet voltooid.

 

DAX30 Full0615 Future

 

De future van de s&p500 (ES) liet de hele maand eveneens geen grote beweging zien. De daling in de eerste week van de maand is teruggedraaid. De laatste weken is het richtingloos. De index blijft op een hoog niveau hangen en er is geen verkoopdruk te zien.

 

Mini S&P500 Full0615 Future

 

De future van de nasdaq100 (NQ) vertelt het zelfde verhaal. De daling van eind april/begin mei is meer dan teruggedraaid. Nieuwe hoogtepunten liggen voor het oprapen.

 

Mini NASDAQ100 Full0615 Future

 

Vooruitblik vandaag

Vandaag is het de laatste handelsdag van de week en van de maand. De beursagenda: https://www.optietrading.com/agenda/

De futures liggen er vanmorgen rustig bij. Een vlakke opening mag verwacht worden voor de Europese beurzen.

 

De nieuwe VIP-service van optietrading is van start gegaan. De aanbieding van 1 euro per dag loopt alleen deze week nog! Mail naar info@optietrading.com als u hiervan gebruik wilt maken. We zien u graag als nieuw lid!

Een fijne handelsdag!

Rene vd Vondervoort