Update 2-6: Beslissing is nog niet gevallen

 

De financiële markten zijn de nieuwe handelsweek zonder al te veel spektakel begonnen. Later deze week komen banencijfers vanuit de V.S. en weten we of Griekenland de eerste verplichtingen van deze maand zal gaan betalen. Deze maand moeten de Grieken 1.5 miljard aan leningen gaan afbetalen/doorrollen; te beginnen met een betaling van 300 miljoen aan het IMF eind deze week. De Griekse regering heeft vorige week al gemeld dat ze in gebreke gaan blijven omdat het geld op is. Er zal (zoals afgelopen tijd altijd) op het allerlaatste moment een tijdelijke oplossing komen zodat de stekker en nog niet uit hoeft.

Terugblik gisteren

De AEX probeerde het eerste uurtje de 500-puntengrens te bereikten maar die horde bleek te zwaar. Aan het slot van de handel stond er een kleine min op 492.25 punten.  Overige beurzen bleven eveneens dichtbij huis. De beurzen op wallstreet eindigden licht hoger.

 

De trend van de AEX

Na de grote stijging van de eerste maanden van 2015,  is er de laatste maanden niet veel trendmatigheid meer te herkennen. De AEX noteert nog altijd binnen het stijgend trendkanaal maar per saldo gebeurt er niks meer.

AEX25 Index

 

De trend van de DAX

Ook de dax heeft het afgelopen maand niet gemakkelijk meer. Maar ook hier geldt: cruciale niveaus hebben het nog niet begeven. Stijgend trendkanaal is in tact. Geen afgeronde topvorming.

 

DAX30 Perf Index

 

We kunnen stellen dat in de daggrafieken de beslissing nog niet is gevallen. De uptrend is in tact. Op de kortere timeframes zien we interessante patronen ontstaan. Meer erover in de VIP-tradingroom van optietrading.

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Vooruitblik vandaag

De futures noteren verdeeld. De beursagenda: https://www.optietrading.com/agenda/

 

Knipsel

 

Rene vd Vondervoort