Update 3-6: ”Komt wel goed, schatje”

 

Terugblik gisteren

De markten openden positief, maar kort na opening namen de verkopers het over. Na 2 uur handel was de AEX tot 486 punten gezakt. Daar werd steun gevonden. De rest van de dag bleef de aex tussen 486 en 490 punten bewegen om te sluiten op 486.50 punten; een min van 1.17%. De AEX was daarmee zwakker dan de overige Europese beurzen.  Wallstreet had een rustige sessie met nauwelijks beweging. De indices in de V.S. eindigden licht lager.

 

De aex-index is de meest dollargevoelige beurs van Europa. De meeste omzet van de aex-fondsen wordt in dollars behaald. Beursplein 5 is dan wel in Amsterdam, maar de meeste handel van de aex-fondsen vindt buiten Europa plaats. De dollar verzwakt de laatste dagen en dat maakt de AEX extra kwetsbaar.

 

De trend van de AEX.

Hieronder ziet u de trend van de uurgrafiek van de AEX.  Het stijgend trendkanaal wat de hele maand mei stond, is neerwaarts verlaten. De AEX is op weg naar belangrijke steun op 481 punten.

 

AEX25 Index

 

 

Afgelopen week zijn verschillende kopstukken van de FIFA opgepakt wegens de wanpraktijken van de FIFA. Verschillende onderzoeken worden gestart.

De FBI gaat een onderzoek starten naar corruptieschandaal van Blatter. Blatter treedt terug. Het wordt hem te heet onder de voeten. De grote sponsoren van de FIFA zijn er blij mee.

 

Gaat Griekenland eind deze week de handdoek in de ring gooien? Het lijkt erop dat de beleidsmakers van de Europese Commissie, het IMF en de ECB aan Griekenland nog 1 eindbod willen doen in dit slepende pokerspel. Griekenland gaat ”all in”.

 

De obligatiekoersen zijn sinds een maand aan het dalen. De rente is aan het stijgen.

 

1bund

 

Hieronder de ontwikkeling van de 10-jaarsrente Duitsland.

 

Knipsel

 

 

Vooruitblik vandaag

De eerste week van de maand worden altijd de nieuwste banencijfers van de V.S. gepresenteerd. Eerst is loonstrookjesteller ADP vandaag aan de beurt. Vrijdag komen dan de definitieve cijfers. Deze cijfers zorgen vaak voor extra bewegingen op de financiële markten.  Draghi komt vanmiddag met het nieuwste rentebesluit. Ook dit is natuurlijk interessant voor de markten. De volledige agenda vindt u hier: https://www.optietrading.com/agenda/

 

De laatste tijd zien we dat de beurzen steeds beweeglijker worden. Van rust is geen sprake. Op wallstreet zien we die rust nog wel; in het eurogebied is de onrust aanwezig.

De futures noteren vlak vanmorgen

 

Knipsel

 

Wilt u een tijdje met ons chatten over de waan van de dag?  We hebben een gezellige en leerzame VIP-chat. U krijgt concrete optietips. Dit varieert van weekopties tot langerlopende opties. Voor elk wat wils. Kijk hier naar alle abonnementen van optietrading: https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort