Update 11-6: Interessante ontwikkelingen

De beurzen lieten zich gisteren weer eens van hun opperbeste kant zien. Sinds de top van april zijn de Europese beurzen bezig met een stevige correctie. Met name de DAX deed het slecht en testte de 11.000 punten na eerder dit jaar de 12.400 als top te hebben laten zien. Dit is een correctie van 11%.

De AEX kwam deze week wederom kortstondig onder de 470 punten. De top van dit jaar hebben we staan op 510. Een correctie van 8%.  Een rebound is nu weer gestart. Gisterenmiddag kwam de vaart er goed in. De AEX eindigde de dag op ons koersdoel van 481 punten.

We zien de laatste tijd dat de beweeglijkheid op de beurzen enorm toeneemt. De bewegingen intraday zijn groot. De onzekerheidsfactor is groot. Van euforie naar somberheid en snel weer terug. De ontwikkeling van de rente en de ontwikkelingen met betrekking tot Griekenland zijn niet goed voor de rust op de markten.

De hamvraag is zoals altijd: hoe nu verder? In deze update wordt een aantal indices; valuta en grondstoffen besproken.

 

AEX

We zien nu een duidelijke dubbele bodem voor de aex. De kou is weer even uit de lucht. Interessant gaat het de komende dagen worden of de rebound verder gaat of dat er een vervelend patroon gaat ontstaan.

AEX25 Index

 

DAX

Misschien heb ik mijn lijnen verkeerd staan bij de DAX. Dat weten we pas achteraf. Zoals het er nu voorstaat, is het opletten met deze beurs. Het stijgend trendkanaal is verlaten en wordt nu teruggetest. Erg interessant.

 

DAX30 Perf Index

 

ES

Niks aan het handje voor de s&p500. In tegenstelling tot de Europese beurzen is hier geen correctie waarneembaar. Geen significante in ieder geval.

 

Mini S&P500 Full0615 Future

NQ

Voor de nasdaq future geldt het zelfde. Geen bearishe signalen.

 

Mini NASDAQ100 Full0615 Future

 

Valuta

De euro is de laatste tijd bezig met een herstelletje. Na de grote val  van vorig jaar zien we dat de euro de laatste maanden wat opkrabbelt. Er liggen verschillende weerstanden in de weg op de race naar hogere koersen. Maar een hogere euro is niet gewenst in dit stadium. Draghi wil geen sterke munt in verband met de concurrentiepositie van de Europese landen. Een zwakke munt is op korte termijn beter, zo is de redenatie.

 

USD

 

Grondstoffen

Voor de goudzoekers onder ons, is het al interessant om in goud te stappen?

Onderstaande grafiek geeft hier duidelijkheid in. Duidelijk patroon. Al jaren. Bodemvorming? Niet te zien. Sterker nog: als de onderste groene steunlijn het begeeft, zien we een verdere verzwakking optreden.

 

Ounce Gold USD

 

Zilver dan, hoe ligt zilver er technisch bij?  Zie onderstaande grafiek. Geen bodempatroon te ontdekken. Sinds de top van 2011 zien we ook hier nog altijd geen interessante ”enter long”.

Ounce Silver USD

 

Koper 

Ook hier zien we al jaren een belabberde trend. Geen kracht om uit het dalende kanaal te komen. Wel zien we een stijgend trendkanaal sinds begin 2015. Dit kanaal wordt nu neerwaarts verlaten.

 

Copper Full0715 Future

 

Conclusie

De markten zijn enorm in beweging. Er zijn interessante ontwikkelingen gaande. Wilt u concrete posities innemen. Sparren over de mogelijkheden? U kunt een tijdje meekijken/chatten in onze tradingroom. Kijk hier voor de huidige aanbieding.

https://www.optietrading.com/2015/06/04/summer-sale-bij-optietrading/

 

Rene vd Vondervoort