Update 18-6: FED belooft renteverhoging(en)

Terugblik gisteren

De Europese beurzen waren ongeanimeerd. Bij gebrek aan nieuwe impulsen konden beleggers geen vuist maken tegen de verkoopdruk. De AEX wist in de ochtend nog even te plussen, maar in de middag werd opnieuw de 470-zone opgezocht. Dit niveau bleek afgelopen tijd steeds een springplank voor hogere koersen. Dat was gisteren anders. De AEX eindigde 0.74% lager op 471.56 punten. Dit is de laagste slotstand sinds 20 februari van dit jaar.

Janet yellen meldde in de avond dat de FED op een rustige manier de rente zal gaan verhogen. Waarschijnlijk gaat er hiermee gestart worden in september. Beleggers waren gerustgesteld. Het zal allemaal niet zo’n vaart lopen. De dollar daalde na dit bericht. (zie hieronder). De beurzen op wallstreet eindigde met bescheiden plussen.

 

De trends op de beurzen

AEX

De 470 zone blijft in beeld. We zien een langdurig potentieel toppatroon. Een slot onder de 470 punten zou sterk negatief zijn. Daaronder is nog een 459-460 zone als vangnet.

 

AEX25 Index

 

DAX

De langdurige stijging van eind vorige jaar en begin dit jaar is ook voor onze oosterburen verleden tijd. Het stijgend trendkanaal is verlaten en de laatste maanden zien we een dalend trendkanaal met lagere toppen en lagere bodems. Wel staat de dax (net als de aex) nog stevig boven het slot van 2014.

 

DAX30 Perf Index

 

S&P500

Op wallstreet is het in het hele jaar 2015 al business as usual.  Er is weinig trendmatigheid te ontdekken. Het is vooral een zijwaarts verloop.

 

S&P500 Index

 

Euro/dollar

Na de grote val van vorig jaar, is de euro dit jaar al maanden aan het proberen te bodemen. Trendmatig zien we rond het huidige niveau weerstand opdoemen. Lukt het de euro om hierboven te komen, dan is het volgende doel 1.19 $

USD

 

Vooruitblik vandaag

De beursagenda: https://www.optietrading.com/agenda/

Vandaag is het een belangrijke dag (alweer?) voor de eurogroep. Jeroen Dijsselbloem zal een volgende poging doen om de Grieken toch vooral te melden dat ze moeten doorgaan met hervormingen. Een oplossing lijkt verder weg dan ooit. Gaat de stekker eruit of wordt het weer maanden doormodderen? Dat is de hamvraag voor vandaag.

De futures beloven een lagere opening vandaag voor de beurzen

 

Knipsel

 

Bent u benieuwd hoe de vernieuwde VIP service van optietrading werkt? Er is een leuke korting voor de kortlopende abonnementen!

https://www.optietrading.com/2015/06/04/summer-sale-bij-optietrading/

 

Rene vd Vondervoort