Update 23-6: Grootste dagwinst van dit jaar voor de beurzen!

Terugblik gisteren

Er is een bijna-deal met de Griekse regering. De Grieken kiezen eieren voor hun geld en beloven de B.T.W. te gaan verhogen en hun pensioenstelsel te versoberen. Er is nog geen officiële overeenkomst, maar de beloftes van de slimme Grieken zullen later deze week net genoeg blijken te zijn om een nieuw steunpakket van 7 miljard euro te krijgen. Zonder dit nieuwe steunpakket zou Griekenland over een week failliet zijn.

De beurzen vonden het natuurlijk geweldig nieuws dat de Grieken tijdelijk gered zijn. De financiële markten beklonken dit met de grootste dagwinst van 2015. De AEX opende met een GAP en liet dit de hele dag open. Het slot was 3% hoger dan het slot van vorige week op een stand van 489.72 punten. De DAX en CAC40 konden zelfs 4% bijschrijven.  Wallstreet deed het rustiger aan en eindigde met bescheiden plussen van 0.6%.

 

Opvallend was de zwakte van de euro gisteren. Bij een deal zou de euro toch sterker moeten worden? De markten zagen het anders.

 

De trends op de beurzen

AEX

De dalende trend is verlaten. De opening gisteren was met een gap van 5 punten welke open bleef. De kopers komen weer uit hun schulp. De RSI (onder de grafiek) laat zien dat we met een overbought situatie te maken hebben.

 

AEX25 Index

 

 

DAX

Grot opluchting gisteren bij de DAX. Een rally van 400 punten in 1 dag zie je niet zo vaak. Ook hier lijkt nog meer in het vat te zitten maar ook bij de dax zien we een overbought situatie.

DAX30 Perf Index

 

 

De trends van de Amerikaanse beurzen en de trends van zilver en goud vindt u hier

https://www.optietrading.com/grafieken/

 

Vooruitblik vandaag

 

De futures zijn ook vanmorgen hoger. De opening voor de Europese beurzen zal hoger zijn. De kou is weer uit de lucht. Opluchting. Bewegingen van 10 punten en meer per dag is afgelopen tijd eerder regel dan uitzondering voor de AEX. Opties zijn om die reden relatief duur. Beleggers hebben haast. Lange tijd was de uitgang te klein; gisteren was de ingang te klein.

Futurestanden van vanmorgen:

 

Knipsel

 

Een goede handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort