Update 2-7: geruchten zetten beurzen weer fors hoger

Terugblik gisteren

Griekenland is sinds gisteren officieel wanbetaler doordat de schuld van  1.6 miljard euro niet is terugbetaald aan het IMF. De deadline daarvoor is dinsdag versteken. Griekenland kan zich nu scharen in het rijtje tussen andere wanbetalers Soedan, Somalië, Afghanistan en Zimbabwe.

Gisteren werd echter via officiële wegen gemeld dat Griekenland ineens bereid zou zijn om aan de eisen van de Trojka te voldoen. Dit bericht werd overgenomen door alle media. De beurzen deden wat ze moesten doen na (weer) een goed bericht over Griekenland en vlogen omhoog. Het bericht werd echter snel weer ontkracht maar de beurzen wisten de opgebouwde dagwinsten vast te houden.

Wat er gisteren gebeurde was een kopie van vorige week maandag. Toen stegen de beurzen 3-4% op geruchten die snel erna werden ontkracht en ook toen konden de beurzen die winsten vasthouden. Dat was gisteren dus niet anders. De AEX eindigde ruim 2% hoger op 482.83 punten.

De beleidsmakers meldden gisteren dat ze eerst het referendum in Griekenland van komende zondag willen afwachten voordat er verder onderhandeld gaat worden. Onderhandelen heeft nu geen enkele zin. Alles is afgelopen maanden uitonderhandeld . Pas na het referendum zullen er nieuwe stappen worden genomen. De geruchtenmachine heeft dus nog een paar dagen vrij spel.

 

De trends op de beurzen

AEX

We zien al een tijdje lagere toppen bij de AEX. De cruciale steun (neklijn) heeft het echter nog niet begeven.  De bewegingen intraday blijven groot. Trendmatig zien we in de daily dus nog geen significante bewegingen. De onrust is wel zichtbaar, maar trendmatig is het toppatroon niet afgerond.

 

AEX25 Index

 

Bij de DAX staat een identiek patroon. De laatste maanden lagere toppen en lagere bodems maar het kritieke punt is niet bereikt. Ook hier grote bewegingen intraday.

 

DAX30 Perf Index

 

De trends van de beurzen op wallstreet, goud en zilver staan hier https://www.optietrading.com/grafieken/

De euro zit sinds een paar maanden in een slappe stijgende trend. De laatste dagen lijkt het stijgend trendkanaal het moeilijker te krijgen. Een nieuwe dalingsgolf voor de euro lijkt hiermee aanstaande.

 

USD

 

Vooruitblik vandaag

De agenda: https://www.optietrading.com/agenda/

De futures noteren een half uur voor opening van de Europese beurzen vlak.

Knipsel

 

Wilt u de service optietrading beter leren kennen? Kijk dan eens bij de aanbieding op de site!

Hier staat veel info: https://www.optietrading.com/over/ en hier ook: https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort