Update 6-7: het kaartenhuis wankelt

Volgens de exit-polls zou het referendum in Griekenland een nek-aan-nek race worden. Na het sluiten van de stembussen gisterenavond werd echter snel duidelijk dat dit niet klopte. Het NEE-kamp bleek veel groter dan het JA-kamp. De Griekse regering kan opgelucht adem halen. Ze hebben glansrijk gewonnen. De officiƫle uitslag is: 61.3% NEE en 38.7% JA. Maar zijn hier eigenlijk wel winnaars?

Dat Griekenland het bezuinigen beu is, moge duidelijk zijn. Maar Griekenland heeft een onhoudbaar tekort. Dit tekort is niet verbeterd na 5 jaar aan het infuus van de trojka. Dat tekort wil maar niet zakken. De Europese beleidsmakers denken (dachten) dat kapotbezuinigen de enige oplossing is. De Griekse bevolking schaart zich nu massaal achter de linkse regering. Die regering is het bezuinigen beu en wil opnieuw onderhandelen met de Europese elite. Als dit maar goed gaat.

Nu kan Europa laten zien waar ze echt voor staat. Plan B mag openbaar worden. Is dit het begin van het einde van de euro of blijven we optimistisch met zn allen? Belangrijk is wat er komende dagen gaat gebeuren met de Griekse banken. Blijft de ECB daar geld in pompen?Afgelopen weken zijn ze dit blijven doen. Maar de kans is reeel dat dit niet project stopt. Met alle gevolgen van dien.

De financiƫle markten zijn in ieder geval niet blij met deze linkse overwinning. De futures openen fors lager op maandagmorgen.

 

Knipsel

 

De beurzen noteerden afgelopen vrijdag bij het slot nog binnen het stijgend trendkanaal. Vandaag zal dit een lastig verhaal worden.

AEX25 Index

 

DAX30 Perf Index

 

We zijn goed voorbereid op dit scenario. In de VIP-tradingroom werden en worden continue verschillende scenario’s van de beurzen besproken. Het komend half jaar zal zeer interessant worden. De onzekerheid en beweeglijkheid nemen alsmaar toe. Hier is prima op te handelen. Doet u mee?

https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Rene vd Vondervoort