Update 7-7: Engelengeduld

 

Het veelbesproken referendum in Griekenland is verrassend gewonnen door het NEE-kamp. De Griekse bevolking geeft hiermee een duidelijk signaal af. Ze willen niet verder bezuinigen. Premier Tsipras vindt dat Griekenland door deze uitslag sterker kan onderhandelen met de Europese leiders. Premier Rutte sprak (voor zijn doen) pittige woorden en meldde dat Griekenland gewoon door moet gaan met hervormen en bezuinigen. Vandaag en morgen bespreken de leiders de nieuwe situatie en het nieuwe voorstel van Griekenland. Want: jawohl, Griekenland heeft weer een nieuw voorstel gedaan.

De leiders zijn een half jaar aan het onderhandelen over de Griekse problemen. Er is ogenschijnlijk niets bereikt. De Griekse minister van Financiën is gisteren opgestapt. Inmiddels lopen de Griekse banken leeg door de aanhoudende bankrun. De ECB stopt met extra geld in de banken te pompen. Binnen een paar dagen zijn de banken in Griekenland door de liquiditeiten heen. Heel Europa heeft engelengeduld gehad met Griekenland. Maar de stemming is aan het omslaan. Velen hebben het inmiddels wel gehad met deze poppenkast.

 

De financiële markten

 

Beleggers waren niet blij. De week is in mineur begonnen. De AEX eindigde onder de neklijn; het laagste niveau sinds februari van dit jaar.

 

AEX25 Index

 

Ook het slot bij de DAX was op het laagste punt sinds februari.

 

DAX30 Perf Index

 

De trends van de Amerikaanse beurzen en van goud/zilver staan hier: https://www.optietrading.com/grafieken/

Vooruitblik vandaag

Vandaag zal Brussel ook weer het sentiment kunnen bepalen op de markten. Er is crisisoverleg waarbij weer met en over Griekenland gesproken zal worden. Steeds meer leiders zijn er klaar mee. het geduld raakt op.

De futures beloven een hogere start voor de beurzen. De agenda vindt u hier: https://www.optietrading.com/agenda/

Knipsel

 

Heeft u onze summer sale al gezien?

https://www.optietrading.com/2015/06/04/summer-sale-bij-optietrading/

 

Een goede handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort