Update 8-7: Beurzen Europa zakken onder belangrijke steun

Het was een onrustige sessie gisteren. De futures voor opening wallstreet stonden voorbeurs wallstreet stevig hoger. De Europese beurzen konden hier echter niet van profiteren en zakten steeds verder weg. Aan het slot van de handel stond de aex ruim 2% lager. We noteren de laagste slotstand sinds 5 maanden op 456.64 punten.

Na het slot van Europa begonnen de Europese futures aan een grote opmars. om 22.00 uur was het gehele verlies van de dag weer teruggedraaid.

Griekenland (ja weer Griekenland) heeft van de Europese leiders nu een harde deadline gekregen. Na de zoveelste belofte die niet is nagekomen, zijn de regeringsleiders het beu. Griekenland moet uiterlijk morgen met een hervormingsplan komen. Dan kan dit tijdens de top van aanstaande zondag besproken worden. Doet Griekenland dit niet, dan is een GreXit aanstaande.

 

De financiële markten

De AEX is uit het grotere stijgend trendkanaal gezakt en versnelde gisteren. De index staat inmiddels wel dichtbij oversold gebied. Oplevingen zijn te verwachten. Gisterenavond was daar al een duidelijk voorbeeld van.

Er staat nu ook een patroon van lagere bodems. De 460-zone zal wellicht nog een aantal keren teruggetest gaan worden.

 

AEX25 Index

 

 

De dax is net als de AEX onder belangrijke steun. De index bevindt zich onder de neklijn van een groot toppatroon. Een Zolang de dax onder die lijn noteert, staan de seinen op rood.

 

DAX30 Perf Index

 

De koersontwikkeling van de Amerikaanse beurzen is opvallend te noemen. De candle van gisteren was een grote hammer. Een hammer is een potentiele bodemcandle. Bevestiging moet de dag erop volgen. https://www.optietrading.com/grafieken/

Voorlopig zien we die bevestiging niet, want de Amerikaanse futures staan vanmorgen gevoelig lager. Hong Kong crasht verder. De opening voor de Europese beurzen zal vandaag hoger zijn.

 

Knipsel

 

De dollemansritten op de beurzen zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Ongelofelijke angst zit er in de markten. De AEX is afgelopen 5 handelsdagen 30 punten gedaald. Gisterenavond kwamen er 10 punten bij. Angst en hebzucht wisselen elkaar in rap tempo af. Deze beweeglijkheid zal komende tijd aanhouden/zich versterken.

We weten wel raad met de huidige situatie en handelen op een rustige manier met de markt mee. Doet u mee?

https://www.optietrading.com/2015/06/04/summer-sale-bij-optietrading/

 

Rene vd Vondervoort