Update 10-7: Griekenland wil 53 miljard euro extra, in ruil voor hervormingen

Terugblik gisteren

Het was een opperbeste handelsdag. Meteen na de start van de handel werd de koopknop gevonden. Die knop werd de rest van de dag niet meer losgelaten. De AEX eindigde 2.38% hoger op 469.97 punten.  De overige Europese beurzen stegen met soortgelijke percentages.

Wallstreet opende eveneens fors hoger, maar leverde alle opgebouwde winst tegen het eind van de handel weer in en eindigde vlak/licht hoger.

Het was voor de financiële markten de hele dag wachten op Griekenland. En gisterenavond laat ontving Dijsselbloem het.

In het uitgelekte voorstel komt de Griekse premier Tsipras de schuldeisers deels tegemoet. Zo wordt de belasting verhoogd. Ook worden de belastingvoordelen voor de eilanden en de lagere btw voor restaurants en hotels geschrapt. Verder moet een begin worden gemaakt met pensioenhervorming, zoals een verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar in 2022. Ook staat in het plan een schema voor het privatiseren van staatsbedrijven en een bezuiniging van 300 miljoen euro op Defensie.

In ruil willen de Grieken een nieuw pakket aan noodsteun ter waarde van 53,5 miljard euro voor de periode tot 2018, meldt persbureau Reuters.

Volgens Griekse media zou met de plannen 10 tot 12 miljard euro worden bespaard. Komende dag moet het Griekse parlement de voorstellen nog goedkeuren.

 

De financiële markten

 

De AEX was een week geleden onder de steunzone van 470 punten terecht gekomen. Gisteren werd deze zone opnieuw getest.

 

AEX25 Index

 

In de daggrafiek van de AEX zien we dat de index uit het stijgend trendkanaal is gebroken. Dit gaf een paar dagen koersdruk maar de candle van gisteren laat zien dat de kopers weer in de aanval gaan.

 

AEX25 Index

 

Bij de dax zien we het zelfde patroon. Na de val uit het stijgend trendkanaal komen de kopers weer snel in actie.

 

DAX30 Perf Index

 

De Amerikaanse beurzen laten een gevaarlijk patroon zien. Het slot gisteren was dichtbij de low van april dit jaar. Steun is hier hard nodig! https://www.optietrading.com/grafieken/

 

Vannacht zijn de futures omhoog geschoten. Alle vertrouwen in de goede afloop met Griekenland. De AEX future staat maar liefst 10 punten hoger dan het slot gisteren. Een vliegende start vandaag met een groot gap! De index is meteen weer aanbeland bij de oude steun-weerstandszone 480-481 punten. En zo is de index binnen 2 dagen van 455 punten naar 481 punten. Grote passen, snel thuis!

Na de grote daling van afgelopen week, hebben we op tijd onze winsten van de kortlopende opties verzilverd. De markten gaan te snel op en neer om de posities te lang vast te ho0uden. Vandaag lijkt er een leuk koopmoment voor nieuwe actie te komen! Doet u mee? https://www.optietrading.com/2015/06/04/summer-sale-bij-optietrading/

 

De futures voor opening vandaag ziet u hieronder

 

Knipsel

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort