Weekend update 13-7: onderhandelingen nog altijd gaande

 

Het hele weekend is er overleg gepleegd over de kwestie Griekenland met als doel om Griekenland binnen de eurozone te houden. Het marathonoverleg tussen de Europese regeringsleiders is op moment van schrijven nog altijd gaande. Van te voren werd er gemeld dat er net zo lang onderhandeld zou worden totdat er een concreet voorstel op tafel zou liggen.

Er wordt vooruitgang geboekt maar concrete afspraken zijn er nog niet gemaakt. De komende uren zal blijken in hoeverre alle landen kunnen leven met het eindbod. Wordt vervolgd.

 

De bitcoin is aan een sterke come-back bezig

btc

De financiële markten

De markten zijn vannacht weer open gegaan. Ondanks het feit dat er nog geen overeenstemming is bereikt, is er alle rust op de valutamarkten. Ook de beurzen in het Verre Oosten staan in de plus. Het sentiment is afwachtend maar positief vanmorgen. Business as usual.

 

De Griekse rente is hard aan het dalen.

Knipsel

 

 

AEX

In de daggrafiek zien we dat de index vorige week uit het stijgend trendkanaal is gevallen. Maar vrijdag is de index met een grote sprong weer terug binnen het stijgend trendkanaal gekomen. De dagelijkse bewegingen zijn groot. Het is een sentimentsgedreven markt. Tussen hoop en vrees.

 

AEX25 Index

 

DAX

Het patroon op de DAX is hetzelfde als bij de AEX. Ook de dax is teruggekeerd in het stijgend trendkanaal en heeft afgelopen vrijdag een groot gap achter zich gelaten.

 

DAX30 Perf Index

 

De trends van de Amerikaanse markten en goud/zilver ziet u hier: https://www.optietrading.com/grafieken/

De futures voor opening van de Amerikaanse beurzen staan momenteel licht lager. Europa zal vlak kunnen openen. Maar het is nog 2 uur te gaan tot opening van de Europese beurzen, dus er kan nog van alles gebeuren.

 

Knipsel

 

We volgen de ontwikkelingen op de voet. Op de site komt alle nieuws live binnen. (twitter). Voor de toekomst van de eurozone staat er veel op het spel. Er is haast geboden voor Griekenland. De financiële markten in Europa gaan over 2 uur open.

 

Rene vd Vondervoort