Update 15-7: Deal? IMF vindt het voorbarig

Terugblik gisteren

Een indrukwekkende stijging heeft de AEX afgelopen week laten zien. Een week geleden stond er 455 punten op de borden, gisteren konden we de 495 punten weer verwelkomen.  Deze felle stijging heeft natuurlijk iedereen verbaasd. 9% stijging in een week komt niet zo vaak voor.

Oke, er is begin deze week een deal met de Grieken gemaakt. Maar is dat wel iets om blij mee te zijn? Het IMF komt met een verhaal dat het hier niet bij blijft: http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2015/7/Akkoord-op-losse-schroeven-IMF-kan-niet-meedoen-2657221W/?masterpageid=5573

De financiële markten

China

De verkopers nemen het stokje weer over van de kopers

Knipsel

 

 

Als we naar de uurtrend van de AEX kijken, zien we een indrukwekkende stijging. 40 punten erbij in korte tijd. Inmiddels staan er 2 gaps open en heeft de index een duidelijke weerstandslijn bereikt. Meteen doorstomen naar boven lijkt onwaarschijnlijk.

 

AEX25 Index

 

Vooruitblik vandaag

De agenda vandaag is weer goed gevuld. https://www.optietrading.com/agenda/

De Griekse banken blijven voorlopig dicht. Vandaag moeten de Grieken gaan instemmen met de verhoging van de BTW en de pensioenleeftijd. Zou het gaan lukken?

De futures beloven een vlakke start

Knipsel

 

Rene vd Vondervoort