Update 16-7: Eindelijk een atoomdeal tussen V.S – IRAN

Terugblik gisteren

Het was een rustige maar positieve sessie op de financiële markten. Er kwam goed nieuws uit Iran, China en Griekenland.

Na lange onderhandelingen is er eindelijk een atoomakkoord tussen de V.S. en IRAN. Na 13 jaar kunnen sancties  opgeheven gaan worden. Het gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Er heerst grote verdeeldheid in de VS. Israël (aartsvijand van Iran)  verwerpt de deal en meldt dat het een hele grote fout van de V.S. is.

De groei in China bleek wat hoger dan verwacht. Chinese cijfers zijn niet allemaal even betrouwbaar, maar de groei van 7% die is gemeld, is natuurlijk super. Daar is de rest van de wereld jaloers op.

De Griekse regering stemde uiteindelijk met grote meerderheid in voor nieuwe bezuinigingen. Hierdoor staan er weer miljarden klaar voor Griekenland. Het zal een onmogelijke klus worden om veel bezuinigingsmaatregelingen daadwerkelijk door te gaan voeren, mede omdat de Griekse  stemmers maar 1 doel hadden gisteren: nieuwe miljarden van de ECB.  Een grexit is afgewend.

Beleggers vonden het allemaal uitstekend wat er gebeurt. Kopers hebben haast. Ruim een week geleden werden op de financiële markten lagere bodems  aangetikt; dat bleek het startschot van een nieuwe grote rally. De AEX is in 1 ruk van 455 vorige week naar vanmorgen 500  gestegen. Wallstreet noteert weer dicht bij nieuwe all time highs.

De financiële markten

Door de deal is de rente in Griekenland aan het dalen. De rente in Venezuela blijft hard oplopen. De inflatie is er enorm.

Knipsel

 

De goudprijs komt opnieuw onder druk. Op weg naar nieuwe dieptepunten.

Knipsel

 

AEX

U ziet de grote sprongen van de laatste week. Daar zal vandaag bij opening een nieuwe sprong bij komen. Grote passen, snel thuis.

AEX25 Index

 

DAX

Het patroon van de dax is identiek aan de AEX

 

DAX30 Perf Index

 

De grafieken van goud/zilver en van de Amerikaanse beurzen ziet u zoals altijd hier: https://www.optietrading.com/grafieken/

 

Vooruitblik vandaag:

 

draghio

 

De futures zijn vannacht omhoog gegaan. De opening voor de Europese markten zal opnieuw met een GAP-UP zijn.

De agenda is weer vol: Belangrijkste is wat Draghi vanmiddag te vertellen heeft. https://www.optietrading.com/agenda/

 

Knipsel

 

Rene vd Vondervoort