Update 22-7: Het venijn zit in de staart

Terugblik gisteren

Sinds de bodem op 454 punten van 2 weken geleden, was er geen enkele koersdruk meer waarneembaar. Sinds eind vorige week bivakkeerde de AEX zelfs boven de 500 punten. Beleggers hadden haast en hebben onderweg in de rit naar boven 3 gaten (gaps) geslagen. Gisteren namiddag was er voor het eerst in 2 weken wel weer wat koersdruk aanwezig. De AEX deed een poging om het eerst gap te dichten. Dat lukte deels. Het slot was weer onder de 500 punten. De aex eindigde de dag met een min van 0.66% op 498.76 punten.

AKZO werd beloond voor de goede resultaten en eindigde 1% hoger. TomTom moest het ontgelden na de resultaten en eindigde 9% lager.

De dow Jones moest gisteren de resultaten van zwaargewichten IBM en United Technologies verwerken.   De resultaten van IBM vielen tegen. Het aandeel daalde bijna 6%.  United technoligies kwam met een winstwaarschuwing en viel met 7%.  Maar het echte wachten was op een paar grote nasdaqfondsen die nabeurs de resultaten presenteerden. Zowel apple, yahoo als microsoft konden beleggers niet blij maken. Nabeurs liepen die aandelen flinke averij op.

 

Knipsel

 

De trends op de beurzen

AEX

Na het opwaarts geweld van afgelopen weken lijkt het even welletjes. De kopers zijn klaar. Voor komende dagen mag een tegenreactie worden verwacht.

 

AEX25 Index

 

Het patroon op de DAX is ongeveer gelijk aan het patroon van de AEX. Ook hier zien we gaps en ook hier zien we dat het net niet is gelukt om de hoogste punten van dit jaar van een paar maanden geleden te verbeteren.

 

DAX30 Perf Index

 

De Amerikaanse beurzen geven duidelijk aan dat ze op weerstand staan. De kans op een draai is ook daar groot. Zie doorlopend de grafieken van veel indices maar ook goud en zilver hier: https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/

Vooruitblik vandaag

De agenda is ook vandaag weer goed gevuld. Door de slechte bedrijfsresultaten van gisteren nabeurs, noteren de futures vanmorgen lager. Met name de nasdaq-future moet het ontgelden.

Shell kreeg gisterenavond een downgrade van kredietbeoordelaar Standard & Poors. De aanhoudend lage olieprijs is hiervan de grootste oorzaak. Lagere koersen mogen verwacht worden vandaag.

 

Knipsel

 

Op de VIP-chat van optietrading wordt de gehele dag relevante informatie gegeven over de beurzen.  Met korte en langere termijngrafieken wordt de markt besproken. U ontvangt concrete optietips. Wilt u een tijdje meekijken/chatten? Kijk dan hier: https://www.optietrading.com/abonnementen-optie-traden/abonnement-optietrading-vip-service/

 

Rene vd Vondervoort