Update 23-7: correctie zet niet door

Terugblik gisteren

De Europese beurzen deden gisteren een stapje terug. De financiële markten moesten de kwartaalcijfers van een aantal nasdaq-fondsen van een dag eerder verwerken. De cijfers van apple, microsoft en yahoo vielen tegen, waardoor de hele sector een slechte dag had.

Shell daalde 1.8%. Kredietbeoordelaar Standard & Poors waardeerde het oliefonds af door de aanhoudend lage olieprijs. Akzo kon niet verder profiteren van de goede cijfers van een dag eerder en moest 2% terug.  De rode lantaarn was echter voor staalconcern Arcelor mittal. Het veelgeplaagde fonds leverde 3.3% in op een slotstand van 8.10. Er was ook een handjevol stijgers binnen de AEX. Aegon deed het gisteren het beste met een plus van 0.9%

Op wallstreet was de stemming bedrukt. Het verlies van apple viel uiteindelijk mee. Direct na het presenteren van de cijfers daalde het aandeel ruim 8% tot 120 dollar. Bij het slot gisteren stond er nog een min van 4.23% op 125.2 dollar. Microsoft daalde 3.7% en yahoo liet een min zien van 1.2% in. De nasdaq leverde uiteindelijk 1% in. DE dow jones deed het een stuk beter met een slotstand van -0.38%.

Op woensdag worden altijd de olievoorraden gepresenteerd. De voorraden zijn afgelopen week onverwacht gestegen. Het zette opnieuw druk op de olieprijs.

Mini Crude Oil Full0915 Future

 

De trends op de beurzen

 

AEX

Na de grote stijging van afgelopen weken waarbij 3 gaps werden opengelaten, is het laatste gap gisteren gedicht.

 

AEX25 Index

 

DAX

Het laatste gap is ook bij de DAX gedicht. Meest waarschijnlijke is dat de nog openstaande gaps komende weken gedicht gaan worden.

 

DAX30 Perf Index

 

Welke aandelen zijn de grootste stijgers? En de grootste dalers? De trends van de AEX, de midcap, de Amerikaanse beurzen en goud/zilver staan ook hier: https://www.optietrading.com/indices-goud-en-zilver/  De grafieken verversen automatisch!

 

Vooruitblik vandaag

De agenda is weer goed gevuld: https://www.optietrading.com/agenda/

De futures liggen er vriendelijk bij vanmorgen. Het lijkt erop dat de net begonnen correctie een kort leven krijgt. De aex probeert bij opening de 500-punten zone weer te bereiken. Unilever presenteerde de kwartaalresultaten. Er is een winstdaling van 11% gerapporteerd bij een hogere omzet.

 

Knipsel

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort